Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Οδός Νιάρχου: Ένα βήμα πριν την υπογραφή της σύμβασης

Εικόνα του άρθρου Οδός Νιάρχου: Ένα βήμα πριν την υπογραφή της σύμβασης
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/12/2018, 18:41
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Kαι επίσημα, η εταιρία «Εργοδυναμική Πατρών Α.Ε.» αναδείχτηκε ανάδοχος του έργου για την ανακατασκευή της οδού Νιάρχου, προϋπολογισμού 25,7 εκατ. ευρώ μέσω του επιχειρησιακού προγράμματος «Ήπειρος 2014-2020». Ο ηλεκτρονικός διεθνής διαγωνισμός είχε γίνει πριν από έναν μήνα, με την πατρινή εταιρία να δίνει έκπτωση ύψους 42,48%,.

Μετά την ανάδειξη του οριστικού αναδόχου, το επόμενο βήμα είναι η υπογραφή της σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Ηπείρου, η οποία είναι και ο φορέας υλοποίησης του έργου, και της εταιρίας.

Η μελέτη προβλέπει την κατασκευή ενός κλειστού τύπου δρόμου 4,5 χλμ., με δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση και διαχωριστική νησίδα, πεζοδρόμια και ποδηλατόδρομο. Σύμφωνα με τη μελέτη, προβλέπονται ένας ανισόπεδος κόμβος επί της περιφερειακής οδού και πέντε ισόπεδοι κόμβοι στο στρατόπεδο Βελισσαρίου, στη διασταύρωση με την οδό Καραϊσκάκη (για την εξυπηρέτηση εγκαταστάσεων του Δήμου), στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και στην είσοδο της Πεδινής, παράλληλο δίκτυο εκατέρωθεν της οδού Νιάρχου, ποδηλατόδρομος πλάτους 3 μέτρων από τη μία πλευρά, έργα αποχέτευσης και ηλεκτροφωτισμού.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back