ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Οδός Νιάρχου: 31,2 εκατ. ευρώ μέσω ΕΣΠΑ

Εικόνα του άρθρου Οδός Νιάρχου: 31,2 εκατ. ευρώ μέσω ΕΣΠΑ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/06/2018, 21:51
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2010» του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ) εντάχθηκε η ανακατασκευή της οδού Νιάρχου, που συνδέει την πόλη με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Μια εξέλιξη που ήταν αναμενόμενη. Ο προϋπολογισμός του έργου, όπως ανακοινώθηκε σήμερα, είναι 31.224.711,96 ευρώ.

Η ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ με φορέα υλοποίησης την Περιφέρεια Ηπείρου συνοδεύτηκε από γραπτή δήλωση του περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκου Καχριμάνη. «Η αιρετή Περιφέρεια από την ημέρα που ανέλαβε την ευθύνη του (σ.σ. του δρόμου), προσπάθησε να βρει τις καλύτερες δυνατές λύσεις, ώστε ο οδικός άξονας που θα αντικαταστήσει τον σημερινό άκρως επικίνδυνο δρόμο, να διασφαλίζει την ασφάλεια των χρηστών του και να εξυπηρετεί τους κατοίκους και τους επαγγελματίες της περιοχής» αναφέρει ο κ. Καχριμάνης, παραπέμποντας εμμέσως πλην σαφώς στις αντιδράσεις που υπάρχουν από επιχειρηματίες της περιοχής. Αναφορά κάνει και στον Δήμο Ιωαννιτών. Όπως επισημαίνει η ένταξη του έργου επιτεύχθηκε με τη συνεργασία του Δήμου Ιωαννιτών και τις προσπάθειες των υπηρεσιών της Περιφέρειας υπό την αντιπεριφερειάρχη Ιωαννίνων Τατιάνα Καλογιάννη. Τα περί «συνεργασίας με τον Δήμο Ιωαννιτών» (σ.σ. το έργο αυτό δοκίμασε τις σχέσεις των δύο βαθμών τοπικών αυτοδιοίκησης πέρσι το καλοκαίρι) σχετίζονται με την ένταξη του έργου στο σχέδιο βιώσιμης αστικής ανάπτυξης του Δήμου, απαραίτητη προϋπόθεση για τη χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ.

Σύμφωνα με τη μελέτη, προβλέπονται ένας ανισόπεδος κόμβος επί της περιφερειακής οδού και πέντε ισόπεδοι κόμβοι στο στρατόπεδο Βελισσαρίου, στη διασταύρωση με την οδό Καραϊσκάκη (για την εξυπηρέτηση εγκαταστάσεων του Δήμου), στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και στην είσοδο της Πεδινής, παράλληλο δίκτυο εκατέρωθεν της οδού Νιάρχου, ποδηλατόδρομος πλάτους 3 μέτρων από τη μία πλευρά, έργα αποχέτευσης και ηλεκτροφωτισμού.

Το συνολικό μήκος του προς ανακατασκευή οδικού άξονα φτάνει τα 4,5 χλμ.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back