Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

O typos-i πάει στη Διεθνή Εβδομάδα Δημοσιογραφίας του iMedD

Εικόνα του άρθρου O typos-i πάει στη Διεθνή Εβδομάδα Δημοσιογραφίας του iMedD
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/10/2022, 17:07
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το iMEdD, στην τέταρτη χρονιά λειτουργίας του, διοργανώνει από 5 ως 9 Οκτωβρίου στην Αθήνα, στο Ωδείο Αθηνών, μια σημαντική ενότητα εκδηλώσεων: Στη Διεθνή Εβδομάδα Δημοσιογραφίας, θα γίνει προσπάθειαα να εξεταστούν βαθύτερα οι αιτίες, οι επιπτώσεις αλλά και οι πιθανοί τρόποι να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη του κοινού.

Ανάμεσα στους δημοσιογράφους και στα ΜΜΕ από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο, που θα συμμετάσχουν ενεργά στη διοργάνωση, θα είναι και ο Τύπος Ιωαννίνων typos-i.gr. Το Σάββατο 8 Οκτωβρίου στις 16.00, μαζί με άλλα ΜΜΕ από την Ελλάδα και το εξωτερικό, παίρνει μέρος στη συζήτηση «Τοπική ειδησεογραφία: Χτίζοντας εμπιστοσύνη, αλληλεπιδρώντας με τις κοινότητες. Oι προβληματισμοί και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι τοπικοί δημοσιογράφοι και οι τοπικοί ειδησεογραφικοί σταθμοί και δοκιμασμένες καινοτόμες λύσεις που μπορούν να ενδυναμώσουν την ενημέρωση και να θεμελιώσουν μια σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ των τοπικών μέσων και του κόσμου».

Δείτε όλο το πρόγραμμα εδώ

Μεταξύ των συμμετεχόντων-ουσών είναι εκπρόσωποι διεθνών ΜΜΕ και ανεξάρτητων οργανισμών όπως: Arena for Journalism, GIJN, PolitiFact, Trusting News, BIRN, Solomon, AWJP, API, EDJNet κ.α. Πλήθος εργαστηρίων, ομιλιών, συζητήσεων, case studies, ειδικών προβολών και άλλων δράσεων, θα συμπληρώσουν το πρόγραμμα του πενθημέρου με το European PressPrize Community Event 2022 να εξελίσσεται την τελευταία ημέρα.

Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στη συμμετοχή δημοσιογραφικών οργανισμών και ανεξάρτητων μέσων ενημέρωσης από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που θα βρίσκονται στο «Media Village» της διοργάνωσης και θα παρουσιάσουν το έργο και το όραμά τους μέσα από τα δικά τους sessions.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back