Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο σύλλογος ΟΤΑ καταγγέλλει ότι φεύγουν «μη επιθυμητοί» μουσικοί

Εικόνα του άρθρου Ο σύλλογος ΟΤΑ καταγγέλλει ότι φεύγουν «μη επιθυμητοί» μουσικοί
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/11/2022, 12:00
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο σύλλογος εργαζόμενων στους ΟΤΑ Ιωαννίνων επανέρχεται, με αφορμή τα αποτελέσματα της προκήρυξης για τη Φιλαρμονική του Δήμου Ιωαννιτών, στην οποία οι θέσεις, είναι 10 λιγότερες φέτος.

«Εκτός από απολύσεις 10 συμβασιούχων, κάποιοι από τους οποίους εργάζονταν στη  Φιλαρμονική 20 και πλέον χρόνια, οι πίνακες των επιτυχόντων δημιουργούν δεκάδες ερωτηματικά για τα κριτήρια πρόσληψης, τα οποία ‘προσαρμόζονται’ ανάλογα με το άτομο που αιτείται την εργασία και όχι με καλλιτεχνικά κριτήρια, προϋπηρεσία κ.λπ.».

Σημειώνεται ότι αντίστοιχες «προσαρμογές» έκανε η διοίκηση του ΠΚΔΙ και σε άλλες προκηρύξεις, όπως αυτή της σχολής χορού, χωρίς ποτέ να απαντήσει επαρκώς στην κριτική που δέχθηκε.

Ο σύλλογος καταγγέλλει ότι στόχος είναι συγκεκριμένοι μουσικοί που θεωρούνται «μη επιθυμητοί», όπως αναφέρει.

«Η απαξίωση και αυτής της δομής πλέον εμπεδώνεται. Τελικά προσλαμβάνονται μόλις 22 συμβασιούχοι,  την στιγμή που στο παρελθόν η φιλαρμονική του δήμου αποτελούνταν από 60 μουσικούς .  Επιβεβαιώνεται η εκτίμησή μας, ότι οι εργαζόμενοι στη συγκεκριμένη δομή θα είναι στην χειρότερη θέση από όλους τους συναδέλφους μας γιατί η λειτουργία της φιλαρμονικής δεν είναι ανταποδοτική, δεν έχει δίδακτρα» τονίζει, μεταξύ άλλων. 

Αναφέρει επίσης ότι μειώνονται οι ώρες πρόβας, αλλά και οι εμφανίσεις της Συμφωνικής και ότι «φέτος που δεν υπάρχουν οι περιορισμοί της πανδημίας δεν θα γίνει η χριστουγεννιάτικη συναυλία», κάτι που σίγουρα θα είχε ενδιαφέρον να σχολιάσει η διοίκηση του ΠΚΔΙ.

Ο σύλλογος καταλήγει με πρόσκληση για την απεργία στις 9 Νοεμβρίου και διερωτάται: «Ποια άλλη απόδειξη χρειάζεται πλέον για να καταλάβει όλη η πόλη ότι αντίθετα με όσα διακηρύσσει, η δημοτική αρχή διαλύει οποιαδήποτε δομή πολιτισμού είχε ο Δήμος Ιωαννιτών;».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back