ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

O ΟΦΥΠΕΚΑ ήρθε επίσκεψη στην Ήπειρο

Εικόνα του άρθρου O ΟΦΥΠΕΚΑ ήρθε επίσκεψη στην Ήπειρο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/03/2022, 23:48
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ο Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ) με έδρα την Αθήνα, είναι ο οργανισμός «ομπρέλα» των καταργημένων Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών. Οι καταργημένοι Φορείς Διαχείρισης έχουν γίνει πια Μονάδες Διαχείρισης με τη διοίκηση να ασκείται σε κεντρικό επίπεδο, από τον ΟΦΥΠΕΚΑ.

Με ανακοίνωσή του, ο ΟΦΥΠΕΚΑ κάνει γνωστό ότι ο γενικός του διευθυντής Γιάννης Μητσόπουλος επισκέφθηκε τα γραφεία των Μονάδων Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου, Προστατευόμενων Περιοχών Ηπείρου και Προστατευόμενων Περιοχών Δυτικής Θεσσαλίας, με αφορμή την έναρξη λειτουργίας τους στο πλαίσιο του οργανισμού.

Οι τρεις Μονάδες Διαχείρισης συγχωνεύθηκαν πρόσφατα στον ΟΦΥΠΕΚΑ αντικαθιστώντας τους Φορείς Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου, του Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων, Κοιλάδας Αχελώου, Αγράφων και Μετεώρων. του Καλαμά-Αχέροντα-Κέρκυρας καθώς και της Λίμνης Παμβώτιδας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο κ. Μητσόπουλος συζήτησε με τους εργαζόμενους των Μονάδων για θέματα διοικητικά και επιχειρησιακά. «Οι εργαζόμενοι γνωρίζουν πολύ καλά τις προστατευόμενες περιοχές και έχουν πολύχρονη εμπειρία. Στόχος μας είναι να σας δώσουμε τα εργαλεία, ώστε να μπορέσετε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο να συνεχίσετε να κάνετε τη δουλειά σας, και να μπορέσουμε να προστατεύσουμε αποτελεσματικά το φυσικό περιβάλλον της χώρας», είπε ο ίδιος.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back