ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Κατά επιθεωρητών περιβάλλοντος και ΟΦΥΠΕΚΑ για τον Λούρο

Εικόνα του άρθρου Κατά επιθεωρητών περιβάλλοντος και ΟΦΥΠΕΚΑ για τον Λούρο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/01/2023, 17:40
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης συνεχίζει να μην αποδέχεται τα πορίσματα των επιθεωρητών περιβάλλοντος και του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ) για την περιβαλλοντική ζημιά που έγινε στον ποταμό Λούρο τον περασμένο Νοέμβριο.

Για τον κ. Καχριμάνη, το πρόβλημα ήταν η ανομβρία κι όχι τα έργα που εκτέλεσε μέσα στο ποτάμι η Περιφέρεια Ηπείρου. Τα οποία έργα, όπως επανέλαβε, έγιναν λόγω «έκτακτης ανάγκης». Προς… επίρρωση των ισχυρισμών του, μίλησε για απουσία νερού σε άλλες περιοχές του Λούρου το τελευταίο χρονικό διάστημα. «Στα μέρη που δουλέψαμε, δεν υπήρχε κανένα θέμα. Αλλά σε άλλες περιοχές λόγω της ανομβρίας, που ‘έσπασε’ τις δύο τελευταίες ημέρες, δεν υπήρχε νερό» είπε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου.

Διαβάστε: Το... αλάθητο του κ. Καχριμάνη

Ο κ. Καχριμάνης επέστρεψε (με δική του πρωτοβουλία) στο θέμα του Λούρου, για το οποίο έχει δεχτεί έντονη κριτική. Και η «επιστροφή» έγινε κυρίως για να βάλει απέναντι τους επιθεωρητές περιβάλλοντος και τον ΟΦΥΠΕΚΑ.

«Όταν κάποιος πάει να κάνει μια έρευνα, είτε αυτό λέγεται ΟΦΥΠΕΚΑ, είτε επιθεωρητές του Δημοσίου, πρέπει να την κάνουνε με σκέψη και με ωριμότητα και όχι επιδερμικά», είπε χαρακτηριστικά. Πρόσθεσε δε ότι θεωρεί πως «απαξιώνουν τους ανθρώπους που δουλεύουν  στις υπηρεσίες (σ.σ. τις υπηρεσίες της Περιφέρειας), απαξιώνουν τους ανθρώπους που έπαθαν ζημιές στην περιουσία τους» και αναφέρθηκε στα προβλήματα κατά την περσινή χρονιά όταν έκλεισε για δυο-τρεις φορές το εθνικό δίκτυο επειδή είχε πλημμυρίσει το ποτάμι.

Στο στόχαστρό του έβαλε περισσότερο τον ΟΦΥΠΕΚΑ, λέγοντας ότι οι άνθρωποί του «δουλεύουν επιπόλαια, δεν δουλεύουν με σκέψη. Δυστυχώς δημιουργούν καταστάσεις χωρίς καταστάσεις». Επικαλέστηκε δε μια αλληλογραφία που υπήρχε μεταξύ ΟΦΥΠΕΚΑ και Περιφέρειας Ηπείρου για ένα άλλο θέμα που αφορούσε αποκατάσταση δρόμου.

Η υπερασπιστική του γραμμή, όπως όλα δείχνουν, παραμένει η ίδια: Ανομβρία και υπηρεσίες, πέραν αυτών της Περιφέρειας Ηπείρου, που δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back