Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο κ. Καχριμάνης, μια καταγγελία και οι… γάμοι

Εικόνα του άρθρου Ο κ. Καχριμάνης, μια καταγγελία και οι… γάμοι
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/11/2018, 23:42
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Σε κάθε προεκλογική περίοδο περνάω δια πυρός και σιδήρου. Αλλά πρέπει κάποιοι να γνωρίζουν ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι»: Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλε ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνη προς κάθε πολιτική κατεύθυνση. Ένα μήνυμα που στάλθηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του περιφερειακού συμβουλίου, στο κοινό της οποίας βρισκόταν και ο υποψήφιος περιφερειάρχης Σπύρος Ριζόπουλος (μαζί με τον θαμώνα του περιφερειακού συμβουλίου και στενό συνεργάτη του, πρώην δήμαρχο Πασσαρώνας Σάκη Βλέτσα).

Το «ξέσπασμα» του κ. Καχριμάνη οφείλεται σε δύο περιστατικά: το ένα έχει να κάνει με την υπόθεση Spider και το άλλο με κάτι καινούριο, με τις συναλλαγές της Περιφέρειας Ηπείρου με μια συγκεκριμένη επιχείρηση εστίασης. Ο  περιφερειάρχης ενημέρωσε το σώμα περί ύπαρξης εισαγγελικής εντολής, μετά από καταγγελία, για έλεγχο όλων των στοιχείων που αφορούν τιμολόγια και εντάλματα πληρωμής της Περιφέρειας προς τη συγκεκριμένη επιχείρηση. Σύμφωνα με τα όσα είπε ο ίδιος, δεν υπήρξε καμία συναλλαγή μεταξύ Περιφέρειας και της επιχείρησης αυτής. Η εκτίμησή του δε, είναι ότι η καταγγελία που έγινε, συνδέεται μάλλον με τους γάμους των παιδιών του -οι έλεγχοι ζητήθηκαν για τα έτη 2011 και 2013. Οι γάμοι έγιναν στο ίδιο κέντρο διασκέδασης – ο ένας το 2011 και ο άλλος το 2013. Ο κ. Καχριμάνης υπονόησε δηλαδή ότι κάποιοι «για να τον πλήξουν», όπως είπε,  τον κατηγορούν ότι πλήρωσε τους γάμους των παιδιών του με χρήματα της Περιφέρειας Ηπείρου. Επανέλαβε δε τα περί «ανυπόστατης καταγγελίας».

Όσον αφορά τη Spider, έπιασε το νήμα της συζήτησης από εκεί που είχε μείνει πριν από λίγο καιρό, όταν κατήγγειλε την «ύποπτη» προσφυγή κατά της απόφασης του περιφερειακού συμβουλίου για συμμετοχή στον πλειστηριασμό. Στη σημερινή συνεδρίαση, ανέφερε ότι η προσφεύγουσα κατά της απόφασης είναι ανύπαρκτο πρόσωπο, «όπως ανύπαρκτο αποδείχτηκε με βεβαίωση του Κτηματολογικού Γραφείου Ιωαννίνων και το δήθεν διαθέσιμο ακίνητο για χρήση του από την Περιφέρεια ως εκθεσιακό κέντρο», με τις πολιτικές του αιχμές να αιωρούνται.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back