Συντακτης: κύριος Τύπος
Δημοσιευση: 7-07-2022, 15:31
ΘΕΑΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το θεατρικό έργο του Τενεσί Ουίλιαμς «Ο Γυάλινος Κόσμος» ανεβαίνει και στα Γιάννενα, στις 14 Ιουλίου, στο υπαίθριο θέατρο της ΕΗΜ, στις 21:00. 

Σκηνοθετεί ο Γιώργος Νανούρης. Παίζουν: Κάτια Δανδουλάκη, Λένα Παπαληγούρα, Γιάννης Κουκουράκης και Κωνσταντίνος Μπιμπής.

Ο Γυάλινος Κόσμος –ίσως το αντιπροσωπευτικότερο έργο του συγγραφέα που με τη δραματουργία του σημάδεψε τη μεταπολεμική Αμερική–, γράφτηκε το 1944. Πρόκειται για έργο ποιητικής πνοής και βαθιάς ανθρώπινης ευαισθησίας, όπου ο κόσμος της σκληρής πραγματικότητας συμπλέκεται με την εύθραυστη ομορφιά της φαντασίας και του ονείρου.

Η υπόθεση: Ο Τομ θυμάται στιγμές  της οικογενειακής του ζωής. Η πληκτική δουλειά του σε μια αποθήκη υποδηματοποιίας, έχει συνθλίψει τα όνειρά του. Η Λόρα, η αδερφή του, αντιμετωπίζει τις δυσκολίες της ζωής βρίσκοντας καταφύγιο σε έναν μικρόκοσμο από γυάλινα ζωάκια. Η Αμάντα, η μητέρα τους, ελπίζει πως τα παιδιά της θα ζήσουν όπως η ίδια δεν κατάφερε ποτέ. Ο Τζιμ, ένας επισκέπτης στον οποίο στηρίζουν όλες τις ελπίδες τους, θα τους απογοητεύσει.

Η παράσταση διαρκεί 100’.

Εισιτήριο: 20 ευρώ, 15 ευρώ το μειωμένο. Προπώληση εισιτηρίων viva.gr.

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα
iper piso