ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Γιάννενα: Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας (17-24 Ιουλίου)

Εικόνα του άρθρου Γιάννενα: Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας (17-24 Ιουλίου)
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/07/2023, 23:53
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας (17-24 Ιουλίου) στα Γιάννενα, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, έχει ως εξής:

17 Ιουλίου

Σινεμά: «Μια νύχτα στον κόσμο»

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς και το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών διοργανώνουν ένα κινηματογραφικό αφιέρωμα με τίτλο «ΤΑΧΙστορίες», στον αύλειο χώρο του Μουσείου Αργυροτεχνίας.

Στις 17 Ιουλίου, στις 21:00, θα προβληθεί η ταινία του Τζάρμους «Μια νύχτα στον κόσμο». Είσοδος ελεύθερη.

Μουσικό αφιέρωμα στον Μπαχ

Μια βραδιά με τρία κοντσέρτα για βιολί του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ διοργανώνει το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών τη Δευτέρα 17 Ιουλίου, στις 21:30, στον αύλειο χώρο του πολιτιστικού πολυχώρου «Δημήτρης Χατζής».

Σολίστ ο Γιώργος Παναγιωτόπουλος. Συμμετέχουν οι μουσικοί του Δημοτικού Ωδείου Ιωαννίνων: Βιολιά: Γεώργιος Χλίτσιος, Βάσω Αρλέτου, Ευριπίδης Παππάς, Μιχάλης Τασιούλας, Θωμάς Πάσχος, Βιόλες: Μαριάνθη Καψάλη, Ναταλία Καρανάση, Κοντραμπάσο: Απόστολος Παπαπέτρος, Φαγκότο: Μαρίνα Δημητριάδου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

19 Ιουλίου

Θέατρο: «Το τέλος της μικρής μας πόλης»

Πρεμιέρα  για την παράσταση «Το τέλος της μικρής μας πόλης» του Δημήτρη Χατζή, σε σκηνοθεσία Ορέστη Τάτση, από το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων την Τετάρτη 19 Ιουλίου, στις 21:30, στο υπαίθριο θέατρο της ΕΗΜ.

Παίζουν: Άρης Τσαμπαλίκας, Γιάννης Κοτσαρίνης, Στάθης Κόκκορης, Γιάννης Κοντός, Αντώνης Χρήστου, Βασίλης Λαγδάς.

Προπώληση εισιτηρίων: Ticketsioannina, Viva.gr. Τιμές εισιτηρίων: 10 ευρώ (κανονικό), 7 ευρώ (μαθητές, φοιτητές, στρατευμένοι, πολύτεκνοι και άτομα άνω των 65 ετών), 3 ευρώ (Κάτοχοι κάρτας ανεργίας και ΑμεΑ)

Συναυλία με την Μπέττυ Χαρλαύτη

«Στη γειτονιά των αγγέλων…» είναι ο τίτλος της συναυλίας με την Μπέττυ Χαρλαύτη που διοργανώνουν το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Τεχνών «Μωυσής Ελισάφ», την Τετάρτη 19 Ιουλίου, στις 21:00, στον αύλειο χώρο του Βυζαντινού Μουσείου Ιωαννίνων.

Μαζί με την Μπέττυ Χαρλαύτη συμπράττουν οι μουσικοί: Γεωργία Αναστάση, πιάνο, Λευτέρης Καραγιάννης, πνευστά, Γιάννης Μάνος, κιθάρα, Αποστόλης Παπαπέτρος, κοντραμπάσο, Τάκης Χελιώτης, ντραμς, Σπύρος Χότζας, μπουζούκι.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

19-20 Ιουλίου

Θέατρο: «Εγώ είμαι το θείο βρέφος»

To Θέατρο Actina ανεβάζει την παράσταση «Εγώ είμαι το Θείο βρέφος» του Γιάννη Καλαβριανού σε σκηνοθεσία Αθηνάς Τσικνιά, στην αυλή του Arte Povera, στο Κάστρο, μέσα στον Ιούλιο.

Επόμενες παραστάσεις στις 19 και 20 Ιουλίου, στις 21:15.

Ερμηνεύουν: Δωρίτα Γούντζα, Άννα Παπανικολάου, Απόστολος Τζίμας, Παναγιώτης Χονδροματίδης. Τιμή εισιτηρίου: 7€. Κρατήσεις/πληροφορίες: 6974865401.

19-23 Ιουλίου

Zagoriwood: προβολές ταινιών

Επιστροφή για το Zagoriwood στα Κάτω Πεδινά Ζαγορίου, μέχρι τέλη Ιουλίου. Εκτός από τα κινηματογραφικά του εργαστήρια, το 14ο Zagoriwood διοργανώνει προβολές βραβευμένων ταινιών μικρού και μεγάλου μήκους και για δεύτερη χρονιά το διεθνές διαγωνιστικό τμήμα μικρού μήκους Zagori Planet.

Όλες οι προβολές γίνονται στην κεντρική πλατεία των Κάτω Πεδινών. Ξεκινούν στις 21:30 και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Αυτή την εβδομάδα οι προβολές έχουν ως εξής:

Στις 19 Ιουλίου, θα προβληθεί το μουσικό ντοκιμαντέρ του Γιώργου Τσαντίκου «By the Lake» στο οποίο καταγράφεται η μουσική σκηνή των Ιωαννίνων από τη Μεταπολίτευση έως τα τέλη της δεκαετίας του ‘90.

Στις 21 Ιουλίου, τα Κάτω Πεδινά θα επισκεφθεί το φεστιβάλ Positively Different, για να παρουσιάσει μερικές από τις μικρού μήκους που ξεχώρισαν στο φετινό διαγωνιστικό πρόγραμμά του.

Στις 22 Ιουλίου, θα προβληθεί η καλύτερη ελληνική ταινία της χρονιάς, η οποία απέσπασε 10 βραβεία Ίρις: «Πίσω από τις Θημωνιές» της Ασημίνας Προέδρου.

Στις 23 Ιουλίου, θα ακολουθήσει η προβολή και η απονομή του Σμαραγδένιου Γαϊδουριού στις ταινίες από τα Βαλκάνια που συμμετέχουν στο μικρού μήκους πρόγραμμα Zagori Planet.

20 Ιουλίου

Σινεμά: «Η σκιά της ημέρας»

Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών, σε συνεργασία με το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο της Αθήνας, πραγματοποιεί ένα αφιέρωμα στο σύγχρονο ιταλικό σινεμά, στον αύλειο χώρο του πολιτιστικού πολυχώρου «Δημ. Χατζής». Στις 20 Ιουλίου, στις 21:00, θα γίνει η προβολή της ταινίας του Πιτσόνι «H σκιά της ημέρας» (2022).

Είσοδος ελεύθερη.

21 Ιουλίου

Θέατρο: «Γυάλινος Κόσμος»

H παράσταση «Γυάλινος Κόσμος» του Τένεσι Ουίλιαμς έρχεται στο υπαίθριο θέατρο της ΕΗΜ, στις 21 Ιουλίου, στις 21:30. Σκηνοθετεί ο Γιώργος Νανούρης. Τους ρόλους ερμηνεύουν: Κάτια Δανδουλάκη, Ιωάννα Παππά, Κωνσταντίνος Μπιμπής, Ρένος Ρώτας.

Εισιτήριο: 20 ευρώ, μειωμένο 15 ευρώ, viva.gr, ticketsioannina.

«Τα καλοκαίρια της ποίησης» με τη Δ. Στεφανίδου

Βραδιά έντεχνης μουσικής με τη Δέσποινα Στεφανίδου στο πιάνο και στο τραγούδι στις 21 Ιουλίου, στις 21:00, στον αύλειο χώρο του πολιτιστικού πολυχώρου «Δημ. Χατζής», από το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών. Είσοδος ελεύθερη.

24 Ιουλίου

Θέατρο: «Εκάβη»

H «Εκάβη» του Ευριπίδη, μια παραγωγή της «Θεατρικής Διαδρομής», έρχεται και στα Γιάννενα, στις 24 Ιουλίου, στις 21:30, στο υπαίθριο θέατρο της ΕΗΜ.

Την παράσταση σκηνοθετεί η Ιώ Βουλγαράκη. Η τραγωδία ανεβαίνει σε νέα μετάφραση της Ελένης Βαροπούλου. Στον ρόλο της Εκάβης η Ελένη Κοκκίδου. Τους υπόλοιπους ρόλους ερμηνεύουν (κατά αλφαβητική σειρά): Ιωσήφ Ιωσηφίδης, Μαρίνα Καλογήρου, Θανάσης Κουρλαμπάς, Ερρίκος Μηλιάρης, Ηλεάνα Μπάλλα, Άκης Σακελλαρίου και Αλέκος Συσσοβίτης

Προπώληση εισιτηρίων: viva.gr, στα καταστήματα Public, Media Markt και  Wind, sτο Tickets Ioannina (μπροστά από Νομαρχία), στο Rock Shop και στο βιβλιοπωλείο «Αναγνώστης».

Εισιτήριο: 20 ευρώ, 17 ευρώ το μειωμένο (φοιτητικό, μαθητικό, ανέργων, άνω των 65 ετών, παιδικό από 6 έως 12 ετών). Δωρεάν οι ΑμεΑ (με κινητικά προβλήματα). Οι συνοδοί ΑμεΑ πληρώνουν φοιτητικό εισιτήριο.

Σινεμά: «Η διαδρομή»

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς και το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών διοργανώνουν ένα κινηματογραφικό αφιέρωμα με τίτλο «ΤΑΧΙστορίες», στον αύλειο χώρο του Μουσείου Αργυροτεχνίας.

Στις 24 Ιουλίου, στις 21:00, θα προβληθεί η ταινία του Μάικλ Μαν «Η διαδρομή». Είσοδος ελεύθερη.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back