Oikonomou pisoi
ΘΕΑΤΡΟ

«Ο Γυάλινος Κόσμος» από το Θέατρο «Έκφραση»

Εικόνα του άρθρου «Ο Γυάλινος Κόσμος» από το Θέατρο «Έκφραση»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/01/2020, 21:34
ΘΕΑΤΡΟ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ένα από τα πια εμβληματικά έργα του παγκόσμιου θεάτρου αποφάσισε να παρουσιάσει το Θέατρο «Έκφραση». Πρόκειται για το έργο του Τένεσι Ουίλιαμς «Ο Γυάλινος Κόσμος» που θα ανέβει με συνεργάτες τη Ζωή Ξανθοπούλου στη σκηνοθεσία και τον Βασίλη Αποστολάτο στη σκηνογραφία από 10 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με το Θέατρο «Έκφραση», τη μετάφραση έχει κάνει ειδικά για την παράσταση ο Δημήτρης Τσεκούρας, συγγραφέας και μεταφραστής, με καταγωγή από τα Γιάννενα, επιχειρώντας μια ποιητική απόδοση του έργου.

«Ο Γυάλινος Κόσμος νομίζω πως είναι ένα έργο για τη λανθασμένη Αναμονή. Καταλαβαίνεις ότι η Αναμονή ήταν λανθασμένη όταν αυτό που έρχεται δεν έχει καμία απολύτως σχέση με αυτό που περίμενες. Ο Γυάλινος Κόσμος είναι ένα πολύ πικρό έργο, σχεδόν μελό αλλά και ένα έργο γραμμένο με τους τρόπους της Ποίησης. Σε ορισμένα σημεία του είναι ξεκαρδιστικά αστείο επίσης. Θα σταματήσει να ανεβαίνει όταν οι άνθρωποι θα πάψουμε να Αναμένουμε. Που σημαίνει μάλλον ποτέ. Ο Ουίλιαμς, ατόφιος Ποιητής και Δραματουργός, πήρε την προσωπική του Μνήμη και την έκανε Παγκόσμια Τέχνη. Αυτό που συμβαίνει στο σπίτι των Ουίνγκφιλντ στην Αμερική μπορεί να το δεις να συμβαίνει και σε ένα σπίτι στα Ζαγοροχώρια» αναφέρει σε σημείωμά του ο Δημήτρης Τσεκούρας.

Τους ρόλους ερμηνεύουν: Χρήστος Χρήστου (Τομ), Γεωργία Διακοπούλου (Αμάντα), Νατάσα Τσαμπά (Λώρα), Αριστοτέλης Σπυρόπουλος (Τζιμ).

Οι παραστάσεις θα ανεβαίνουν κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21:30 και κάθε Κυριακή στις 20:00.

Εισιτήρια: 12€ γενική είσοδος | 10€ μειωμένο.
Πληροφορίες - Κρατήσεις : 26515 54505 και 6907500710

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back