Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο ΦοΔΣΑ απαντά στον Δήμο Ιωαννιτών

Εικόνα του άρθρου Ο ΦοΔΣΑ απαντά στον Δήμο Ιωαννιτών
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/03/2022, 12:28
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Με εμφανή την προσπάθεια να κρατήσει χαμηλούς τους τόνους, ο πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦοΔΣΑ) Ηπείρου, δήμαρχος Ζηρού Νίκος Καλαντζής, έρχεται να απαντήσει στον Δήμο Ιωαννιτών, ο οποίος με χτεσινή του ανακοίνωση χαρακτήρισε τη διαδικασία τιμολόγησης «διάτρητη», στο πλαίσιο του απολογισμού του 2021.

Διαβάστε: Δήμος Ιωαννιτών κατά ΦοΔΣΑ και πάλι

Η διοίκηση επισημαίνει ότι η ακολουθούμενη μέθοδος που επιλέχθηκε για τη σύνταξη του απολογισμού «αποτελεί τον πιο έντιμο και αξιόπιστο τρόπο κατανομής των υποχρεώσεων κάθε Δήμου μέλους του φορέα, με βάση τη λειτουργία του συστήματος» και υπενθυμίζει ότι ποτέ δεν μετέβαλε την άποψη για τη μέθοδο υπολογισμού. «Επειδή τα γραπτά μένουν αποδεικνύεται από την εισήγηση που κατατέθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο ότι είναι μια και μοναδική. Οποιοδήποτε μέλος του Διοικητικού συμβουλίου επιθυμούσε να μελετήσει την εισήγηση, θα το γνώριζε» επισημαίνει, με σαφείς αιχμές προς τους αντιδημάρχους Ιωαννίνων, Βαγγέλη Πήχα, Γιώργο Αρλέτο και Βασίλη Βλέτσα, οι οποίοι είναι μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Αναφέρεται ακόμα ότι το Διοικητικό Συμβούλιο θα συγκληθεί άμεσα προκειμένου να αποσαφηνιστούν τα ερωτήματα της δημοτικής αρχής του Δήμου, με τον κ. Καλαντζή να προσθέτει με νόημα ότι «η διοίκηση του ΦοΔΣΑ δεν είναι μόνο ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος αλλά το Διοικητικό του Συμβούλιο εντός του οποίου με δημοκρατικές διαδικασίες λαμβάνονται οι σημαντικές αποφάσεις».

Προ(σ) καλεί δε τη δημοτική αρχή Ιωαννίνων να καταθέσει στο Διοικητικό Συμβούλιο κάποια διαφορετική αξιόπιστη μεθοδολογία για τη σύνταξη του απολογισμού εφόσον υπάρχει.

«Η διοίκηση του Φορέα θα συνεχίσει να συζητά και να δίνει λύσεις μέσα από τα θεσμοθετημένα όργανα διοίκησής του, αναζητώντας τη μέγιστη δημοκρατική συναίνεση και όχι τη δημιουργία πολώσεων, διχασμών και εντυπώσεων» τονίζει τέλος ο κ. Καλαντζής.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back