Λυκ πίσω
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ερντογάν ζητάει διάλογο με την Ευρώπη

Εικόνα του άρθρου Ο Ερντογάν ζητάει διάλογο με την Ευρώπη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/11/2020, 20:46
ΚΟΣΜΟΣ

Λίγες μόνο ώρες μετά την ανανέωση της Navtex για το Oruc Reis προκειμένου να συνεχιστούν οι έρευνες ανατολικά της Ρόδου ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε σήμερα την Ευρωπαϊκή Ένωση σε διάλογο.

«Αναμένουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση να τηρήσει τις υποσχέσεις της, να μην μεροληπτεί σε βάρος μας ή τουλάχιστον να μην γίνει ένα εργαλείο για τη δημιουργία εχθροτήτων εναντίον της χώρας μας», είπε ο Ερντογάν, κατά τη διάρκεια παρέμβασής του, μέσω βιντεοδιάσκεψης, στο συνέδριο του κόμματός του AKP.

«Δεν βλέπουμε τους εαυτούς μας οπουδήποτε παρά στην Ευρώπη. Σκοπεύουμε να χτίσουμε το μέλλον μας μαζί με την Ευρώπη», διαβεβαίωσε.

«Θέλουμε μια ισχυρότερη συνεργασία με τους φίλους και συμμάχους μας», τόνισε ο ίδιος.

«Πιστεύουμε ότι δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με οποιαδήποτε χώρα ή θεσμό που δεν μπορεί να διευθετηθεί μέσω της πολιτικής, της διπλωματίας και του διαλόγου», σημείωσε ο Τούρκος Πρόεδρος.


Ελληνική αντι-Naftex

Από την πλευρά του το υπουργείο Εξωτερικών καταδίκασε τη νέα παράνομη τουρκική NAVTEX, υπογραμμίζοντας πως η Τουρκία αγνοεί επιδεικτικά τις εκκλήσεις τόσο της διεθνούς κοινότητας, όσο και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και ακυρώνει στην πράξη οποιαδήποτε προοπτική βελτίωσης των σχέσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας.

Παράλληλα ο σταθμός του Ηρακλείου της υδρογραφικής υπηρεσίας του Πολεμικού Ναυτικού εξέδωσε Navtex που χαρακτηρίζει «παράνομη» νέα τουρκική Navtex για έρευνες του Oruc Reis σε θαλάσσια περιοχή νότια του Καστελόριζου.

Η ελληνική Navtex αναφέρει ότι ο μη εξουσιοδοτημένος σταθμός της Αττάλειας εξέδωσε Navtex που αφορά σε «παράνομη δραστηριότητα» σε περιοχή που επικαλύπτει την ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP/Anadolu

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3