Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

ΑΔΕΔΥ χωρίς σύλλογο Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου;

Εικόνα του άρθρου ΑΔΕΔΥ χωρίς σύλλογο Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου;
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/10/2022, 23:14
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η ΑΣΥ ΠΓΝΙ καταγγέλλει την ΔΑΚΕ, η οποία έχει απόλυτη πλειοψηφία στον σύλλογο εργαζόμενων, γιατί δεν έκανε εκλογές για ανάδειξη αντιπροσώπων στο συνέδριο της ΑΔΕΔΥ.

Ως εκ τούτου, πάντα σύμφωνα με την ΑΣΥ, στις 5 Οκτωβρίου θα γίνουν εκλογές για το νομαρχιακό τμήμα Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ, αλλά χωρίς έναν από τους μεγαλύτερους συλλόγους εργαζόμενων της περιοχής.

«Πριν από 5 μήνες πραγματοποιήθηκαν εκλογές στο ΠΓΝΙ για ΔΣ συλλόγου και ΠΟΕΔΗΝ και με ευθύνη της ΔΑΚΕ απορρίφθηκε η πρόταση για διεξαγωγή εκλογών για ΝΤ της ΑΔΕΔΥ με δικαιολογία την αποφυγή ‘εκλογικού φόρτου’. Έκτοτε με διάφορες προφάσεις το προεδρείο της ΔΑΚΕ ‘έπαιζε καθυστερήσεις’ στην διεξαγωγή των εκλογών και τελικά πέτυχε το στόχο του ‘εθελοντικού αποκλεισμού’ του συλλόγου από το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ» αναφέρει η ΑΣΥ.

Τονίζει επίσης ότι δεν υπάρχει επίσημη αιτιολόγηση της στάσης, ενώ αφήνει αιχμές και κατά του προέδρου του νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ γιατί, όπως αναφέρει η ΑΣΥ, «επικαλείται διαρκή πίεση προς τον πρόεδρο του συλλόγου εργαζ. ΠΓΝΙ, αλλά αρνείται να κοινοποιήσει δημόσια τα email για διεξαγωγή των εκλογών και να καταγγείλει την άρνηση του προέδρου του συλλόγου εργαζομένων να προκηρύξει εκλογές. Την ίδια στιγμή ο πρόεδρος του ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων του ΠΓΝΙ , συμμετέχοντας στο ίδιο θέατρο του παραλόγου, υποστηρίζει ότι ουδέποτε έλαβε ενημέρωση από τον πρόεδρο του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ για τις επικείμενες εκλογές του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ».

Γιατί όμως γίνονται αυτά; Η ΑΣΥ αναφέρει ότι η απουσία των αντιπροσώπων της ΔΑΚΕ θα «δώσει» το νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ στον ΣΥΡΙΖΑ ή στην ΠΑΣΚΕ.

«Η πολιτική αυτή επιλογή της ΔΑΚΕ ΠΓΝΙ δεν είναι τίποτα άλλο από την διαρκή προσπάθεια συνδικαλιστικής απομόνωσης του συλλόγου ΠΓΝΙ και την παραπέρα μετατροπή του σε ‘παραμάγαζο’ της Διοίκησης, χτυπώντας την ενότητα των εργαζομένων στο δημόσιο», προσθέτει ακόμα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back