ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Να έρθουν να μάθουν τη δουλειά»...

Εικόνα του άρθρου «Να έρθουν να μάθουν τη δουλειά»...
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/08/2022, 19:56
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

O περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης, σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, επέστρεψε στο αγαπημένο του θέμα: στη διαχείριση των απορριμμάτων.

Δύο μέρες αφότου χαρακτήρισε «κλίκα» και «υπαλλήλους εταιριών» τους διοικούντες τον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦοΔΣΑ), έκανε έκκληση «να έρθουν να συζητήσουν και να τους παραδώσω το εργοστάσιο» - να τους το παραδώσει ο ίδιος δηλαδή και όχι να το πάρει μόνος του ο ΦοΔΣΑ.

«Εγώ λέω μέσα στο χρόνο να τα δουλέψουμε και μαζί, να έρχονται εδώ κάθε μέρα να βλέπουν τι γίνεται για να μάθουν τη δουλειά» πρόσθεσε. Την ίδια ώρα αμφισβήτησε έντονα τη διαχειριστική ικανότητα του ΦοΔΣΑ και αναρωτήθηκε γιατί υπάρχει τόση πρεμούρα. Όπως είπε, μετά την ψήφιση της τροπολογίας, πίστευε ότι «θα επικρατήσει η λογική και θα άφηναν την Περιφέρεια για λίγο διάστημα να έχει την ευθύνη. Οι ίδιοι δεν έχουν τα εχέγγυα για να το λειτουργήσουν. Το πρώτο εξάμηνο χρωστάνε 4,1 εκ. ευρώ και η Περιφέρεια με τη σειρά της στο εργοστάσιο 2,177 εκ. ευρώ. {…}».

Μίλησε όμως και για παράνομη λειτουργία του ΧΥΤΥ Βλαχέρνας ως ΧΥΤΥ, αλλά και για ένα ζήτημα το οποίο είχε προκύψει κατά τη μεταφορά του υπολείμματος την περίοδο που είχε αναλάβει το έργο ο ΦΟΔΣΑ.

«Για πολύ μεγάλο διάστημα μέσω του ΦοΔΣΑ έγινε μεταφορά του υπολείμματος με το ΑΦΜ της Περιφέρειας, και τυχαίως  το ανακαλύψαμε», ενώ σε άλλο σημείο αναφέρθηκε και στο πρόβλημα που εντοπίζεται με την απόδοση του εργοστασίου ως προς το υπόλειμμα  που δεν καλύπτει το στόχο του 39%.

Ο κ. Καχριμάνης είπε δε, ότι θα πάει στον εισαγγελέα «για τη μη λειτουργία των Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, για την παράνομη λειτουργία του ΧΥΤΥ Βλαχέρνας, για τον Ανεξάρτητο Ελεγκτή,  για το θέμα του υπολείμματος, ως και στην Αρχή Διαφάνειας,  σύμφωνα και με την υπόδειξη του Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου».

Τέλος, εξέφρασε το παράπονό του ότι οι διοικούντες του ΦοΔΣΑ έκαναν αίτηση στις 15 Ιουλίου να ενημερωθούν από την Περιφέρεια Ηπείρου, «αλλά δεν ήρθε κανείς. Και την 1η Αυγούστου ζητούν να πάρουν το εργοστάσιο».

Κατά τα άλλα, ο κ. Καχριμάνης μοίρασε στους δημοσιογράφους την απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τη μεταφορά του υπολείμματος.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back