Oikonomou pisoi
ΘΕΑΤΡΟ

Α.Ν.: Θεατρικό σεμινάριο με τον Άρη Τσαμπαλίκα

Εικόνα του άρθρου Α.Ν.: Θεατρικό σεμινάριο με τον Άρη Τσαμπαλίκα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/05/2022, 16:30
ΘΕΑΤΡΟ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Θεατρικό σεμινάριο με τίτλο «Η ζωή είναι μικρή, παρακαλώ περιμένετε…» διοργανώνει η Ομάδα Τέχνης Αφηγηματικός Νους «Α.Ν.» στις 21 και 22 Μαΐου, από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι.  

Πρόκειται για ένα παιχνίδι αφηγηματικού χαρακτήρα, βασισμένο στην πραγματεία του Λεύκιου Ανναίου Σενέκα «Είναι μικρή η ζωή». Στην πραγματεία αυτή ο Σενέκας προτρέπει τον Παυλίνο να εγκαταλείψει τα καθήκοντά του και να στραφεί στη φιλοσοφία, με σκοπό να ανακαλύψει το πραγματικό νόημα της ζωής. Στο κείμενο αυτό αποδεικνύεται  ότι η φιλοσοφία που περιγράφει ο Σενέκας έχει πρακτικό χαρακτήρα και στοχεύει στην κατάκτηση της αρετής και μέσω αυτής στην ευτυχία.

«Μέσα από αυτήν την συνάντηση- παιχνίδι ο καθένας μας με αφορμή τον λόγο του Σενέκα, ας προσπαθήσει να ελευθερώσει δικές του σκέψεις και προτάσεις για το πώς ένα φιλοσοφικό έργο μπορεί να πάρει θεατρική υπόσταση» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Εμψυχωτής θα είναι ο ηθοποιός Άρης Τσαμπαλίκας.

Αριθμός συμμετεχόντων: 20. Ο χώρος όπου θα γίνει το σεμινάριο, βρίσκεται εντός του ΚΕΠΑΒΙ, στην αίθουσα 222. Τηλέφωνο δηλώσεων συμμετοχής: 6907173486 (15:00-17:00).

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back