Συντακτης: Βαρβάρα Αγγέλη
Δημοσιευση: 8-06-2017, 14:06
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Βιωματικό σεμινάριο με διάσχιση της χαράδρας του Βίκου θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 15 Ιουνίου στο πλαίσιο του εορτασμού του 2017 ως έτους Βιώσιμης Τουριστικής Ανάπτυξης, αλλά και της Εβδομάδας Γεωπάρκων.

Το σεμινάριο «εκλαϊκευμένης γεωλογίας στο πεδίο», όπως είναι ο ακριβής τίτλος του,  διοργανώνεται από το Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO του Βίκου-Αώου και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Ζαγορίου. Συνδιοργανωτές είναι το  Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (Ι.Γ.Μ.Ε.) και η  Αναπτυξιακή Ηπείρου Α.Ε. εκ μέρους της  Επιτροπής Διατήρησης και Ανάδειξης του Παγκόσμιου Γεωπάρκου Βίκου-Αώου της UNESCO.

Το σεμινάριο θα περιλαμβάνει διάσχιση της χαράδρας του Βίκου από το χωριό Μονοδένδρι με κατάληξη τον οικισμό Βίκος. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής θα παρουσιαστεί στους συμμετέχοντες η γεωλογία και η υδρογεωλογία της χαράδρας και θα επισημανθούν επί τόπου οι σημαντικοί γεώτοποι από τους έμπειρους γεωλόγους του Ι.Γ.Μ.Ε. Ευάγγελο Νικολάου και Παναγιώτη Πάσχο, επιστημονικούς συνεργάτες του Παγκόσμιου Γεωπάρκου Βίκου-Αώου.Σημείο συνάντησης θα είναι η κάτω πλατεία στο Μονοδένδρι και η προσέλευση των συμμετεχόντων θα πρέπει να γίνει μισή ώρα πριν την εκκίνηση που έχει προγραμματιστεί για τις 8.30 το πρωί.

Το σεμινάριο απευθύνεται κυρίως σε οικο-ξεναγούς, οδηγούς βουνού και rafting, αλλά και γενικότερα σε όσους δραστηριοποιούνται στο χώρο του τουρισμού στο Ζαγόρι. Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι τις 12.30 το μεσημέρι της Τρίτης 13 Ιουνίου, στο τηλέφωνο 26533 60313 του Δημαρχείου Ζαγορίου στους Ασπραγγέλους (υπεύθυνη η κ. Σοφία Τσόγκα).

Οι συμμετέχοντες στο σεμινάριο θα πρέπει να μεταβούν με δικό τους μεταφορικό μέσο στο Μονοδένδρι (σημείο εκκίνησης). Στο τέλος της διάσχισης της χαράδρας (η διαδρομή θα διαρκέσει 8 ώρες) στον οικισμό του Βίκου, οι συμμετέχοντες  θα παραληφθούν από όχημα του Δήμου Ζαγορίου για να επιστρέψουν οδικώς στο Μονοδένδρι και να παραλάβουν το αυτοκίνητό τους.

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα
Ντοτη3