ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μαθαίνοντας από τον Εουτζένιο Μπάρμπα, στα Γιάννενα

Εικόνα του άρθρου Μαθαίνοντας από τον Εουτζένιο Μπάρμπα, στα Γιάννενα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/06/2024, 16:22
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Εουτζένιο Μπάρμπα, ένας από τους μεγαλύτερους εν ζωή σκηνοθέτες και θεωρητικούς του θεάτρου, έρχεται στα Γιάννενα τον Σεπτέμβριο ως προσκεκλημένος της Καλλιτεχνικής Σκηνής Ηπείρου «Σύνθεση», για να πραγματοποιήσει ένα σεμινάριο. Μαζί του και η Τζούλια Βάρλεϊ, μια σημαντική ηθοποιός του δανέζικου θεάτρου Odin, το οποίο ίδρυσε ο Μπάρμπα.

Ο Μπάρμπα θα πραγματοποιήσει ένα σεμινάριο το οποίο θα συνοδεύεται από ένα πρόγραμμα με προβολές ντοκιμαντέρ, επιμορφωτικές δράσεις (masterclass και working demonstration), συζητήσεις, Q&A και ένα μεγάλο πάρτυ. Η Βάρλεϊ θα παρουσιάσει την επίδειξη δουλειάς (work demonstration) με τίτλο, «Το Ιπτάμενο Χαλί», μια παρουσίαση πάνω στον τρόπο δουλειάς της Θεατρικής Ανθρωπολογίας.

Το σεμινάριο που θα έχει διάρκεια 4 ημέρες, απευθύνεται, και έχει σκοπό να φέρει σε επαφή, ηθοποιούς, σκηνοθέτες, χορευτές/χορεύτριες, θεατρολόγους, μαθητές δραματικών σχολών αλλά και όσους/όσες ασχολούνται με τις παραστατικές τέχνες, με τη δουλειά που έχει αναπτύξει εδώ και χρόνια το Θέατρο «Οντίν» πάνω σε αυτό που ονομάζεται Ανθρωπολογικό Θέατρο.

Το κόστος συμμετοχής για τις τέσσερις ημέρες διαμορφώνεται στα 120,00€. (Για εγγραφές μέχρι 17 Ιουνίου, ισχύει μειωμένη τιμή 100,00€)

Οι ενδιαφερόμενοι-ες θα πρέπει να στείλουν email στην ηλεκτρονική διεύθυνση synthesi.artgroup@gmail.com, ή να επικοινωνούν στο 6947691698 για την αποστολή της φόρμας συμμετοχής καθώς και όλων των απαραίτητων στοιχείων που πρέπει να γνωρίζουν για το σεμινάριο.

Επισημαίνεται πως στους συμμετέχοντες/ουσες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Για το σεμινάριο με τον Εουτζένιο Μπάρμπα θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση από τα αγγλικά στα ελληνικά, στην επίδειξη δουλειάς από τη Τζούλια Βάρλεϊ θα υπάρχει μετάφραση στο πρώτο μέρος (στα σημεία που εξηγεί πως δουλεύει με την φωνή), ενώ τα αποσπάσματα από ρόλους της στο Θέατρο «Οντίν» που θα παρουσιάσει, θα ακουστούν στα αγγλικά. Τέλος οι ταινίες που θα προβληθούν, θα συνοδεύονται από έντυπη ελληνική μετάφραση ή θα περιέχουν υπότιτλους.

Το πρόγραμμα των δράσεων διαμορφώνεται ως εξής:.

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου

-Ομιλία με τίτλο: «Ο Εουτζένιο Μπάρμπα, το Θέατρο ΟΝΤΙΝ και το Τρίτο Θέατρο». Ο σκηνοθέτης και μεταφραστής πολλών από τα βιβλία του Εουτζένιο Μπάρμπα, Κώστας Βάντζος, και η σκηνοθέτης-ερευνήτρια Χρυσούλα Νησιανάκη «συστήνουν» τον Εουτζένιο Μπάρμπα στο κοινό των Ιωαννίνων. (Διάρκεια: 1 ώρα)

-Προβολή του ντοκιμαντέρ της Μαγδαληνής Ρεμούνδου με τίτλο «Ποιος είναι ο Εουτζένιο Μπάρμπα». (Διάρκεια: 1 ώρα)

-Q&A (Διάρκεια: 30 λεπτά)

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου

-«Eugenio Barba - Odin Teatret, 60 ΧΡΟΝΙΑ»: Ομιλητές: Εουτζένιο Μπάρμπα, Κώστας Βάντζος, Τζένη Δάγλα: (Διάρκεια: 1 ώρα)

-Προβολή της ταινίας - ντοκιμαντέρ παραγωγής του Θεάτρου ΟΝΤΙΝ με τίτλο: «Η Κατάκτηση της Διαφοράς» {Τhe Conquest of Difference} μια αναφορά στην ιστορία και στη δουλειά ενός από τα πιο παλιά θεατρικά σχήματα στον κόσμο. (Διάρκεια: 1 ώρα)

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου

-Επίδειξη Εργασίας (Work Demonstration) από την Τζούλια Βάρλεϊ: «Το ιπτάμενο χαλί» {The Flying Carpet} (Διάρκεια: 2 ώρες)

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου:

-Σεμινάριο Δεξιοτεχνίας (Masterclass) Τεχνικών από τον Εουτζένιο Μπάρμπα και τη Τζούλια Βάρλεϊ (Διάρκεια: 2 ώρες)

-Προβολή του ντοκιμαντέρ «Η Τέχνη του Ακατόρθωτου» {The art of Impossible} (Διάρκεια: 1 ώρα)

-Αποχαιρετιστήριο Party

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3