Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μια «πρωτοπόρα επέμβαση» από την Αγγειοχειρουργική Μονάδα

Εικόνα του άρθρου Μια «πρωτοπόρα επέμβαση» από την Αγγειοχειρουργική Μονάδα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/06/2022, 16:31
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων κάνει γνωστό, με ανακοίνωσή της, ότι για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε από την Αγγειοχειρουργική Μονάδα της Χειρουργικής Kλινικής, με διευθυντή τον καθηγητή Μ. Μήτση, χειρουργική αποκατάσταση ωρακοκοιλιακού ανευρύσματος Τύπου ΙΙ.

Τέτοιου είδους ανευρύσματα λόγω της μεγάλης έκτασης τους εντός της αορτής, χειρουργούνται σε δύο στάδια και συνδέονται με υψηλά ποσοστά θνητότητας και θνησιμότητας, όπως επισημαίνεται.

Επικεφαλής της πολύπλοκης αυτής επέμβασης και στα δύο στάδια, ήταν ο ΕΒ' Αγγειοχειρουργικής δρ. Γ. Καραολάνης με την υπόλοιπη Αγγειοχειρουργική ομάδα και τον ΕΑ’ Καρδιολογίας, δρ. Δ. Νίκα. Στην πολύωρη και απαιτητική αυτή επέμβαση καταλυτικό ρόλο είχε η αναισθησιολογική ομάδα του Νοσοκομείου με επικεφαλής τον αναπληρωτή καθηγητή Π. Τζίμα και την αναισθησιολόγο Κ. Παντελαίου. Σημαντικός ήταν και ο ρόλος του νοσηλευτικού προσωπικού.

«Επεμβάσεις τέτοιου τύπου δεν απαιτούν μόνο εξειδικευμένες γνώσεις από πλευράς ιατρών, αλλά και τον απαραίτητο τεχνολογικό εξοπλισμό τον οποίο το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων προσφέρει στους ιατρούς αλλά και εξελίσσει λόγω των αναγκών που δημιουργούνται. Ο συνδυασμός των παραπάνω, έθεσε τις βάσεις για την πραγματοποίηση τέτοιων επεμβάσεων στο νοσοκομείο μας, επεμβάσεις που πραγματοποιούνται σε ελάχιστα εξειδικευμένα κέντρα της Ελλάδας και του εξωτερικού» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Η διοίκηση του νοσοκομείου συγχαίρει τους εμπλεκόμενους γιατρούς και νοσηλευτές για την πρωτοπόρα επέμβαση και άριστη διαχείριση του ασθενή.


* Photo credit: Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back