Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Στη μνήμη του Στ. Κούτσια

Εικόνα του άρθρου Στη μνήμη του Στ. Κούτσια
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/04/2021, 21:10
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Στις 20 Απριλίου, έγινε διαδικτυακά μια τιμητική εκδήλωση στη μνήμη του εκλιπόντα αναπληρωτή καθηγητή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Στ. Κούτσια από την Ελληνική Αγγειοχειρουργική Εταιρεία.

Σε αυτήν, εκ μέρους των συνεργατών του εκλιπόντος στην Αγγειοχειρουργική Μονάδα, διαβάστηκε από τον αγγειοχειρουργό Ευάγγελο Αλεξίου το ακόλουθο κείμενο:

«Στις 9 Απριλίου 2021 έφυγε αναπάντεχα από την ζωή ο διευθυντής μας, Αναπληρωτής Καθηγητής Αγγειοχειρουργικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, και εκλεκτός συνάδελφος Στυλιανός Γεωργίου Κούτσιας.

Εκ μέρους των άμεσων συνεργατών του εκλιπόντος, στην Αγγειοχειρουργική Μονάδα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, εκφράζω τη βαθιά θλίψη και οδύνη για το τραγικό γεγονός. Θα ήθελα να μοιραστώ κάποια στοιχεία για το έργο που προσέφερε καθώς και τις προσωπικές μου σκέψεις και εμπειρίες από την επαγγελματική συμβίωση με τον εξαίρετο Ιατρό και Άνθρωπο Στυλιανό Κούτσια.

Ο Στυλιανός Κούτσιας έφερε σε πέρας τη δύσκολη αποστολή να δημιουργήσει εκ του μηδενός μια ακαδημαϊκή χειρουργική μονάδα. Μετέφερε και εφάρμοσε με επιτυχία τις πολύτιμες γνώσεις του στην οργάνωση και διοίκηση μιας σύγχρονης Αγγειοχειρουργικής Κλινικής και πέτυχε σε όλα τα επίπεδα.

Τα αποτελέσματα δεν επιδέχονται αμφισβήτησης. Στο Νοσοκομείο μας, τους τελευταίους 12μήνες, έγιναν περισσότερες από 200 μείζονες αγγειοχειρουργικές επεμβάσεις και άλλες 100 μικρότερης βαρύτητας. Αναπτύχθηκαν συνεργασίες και δεσμοί με όλες τις κλινικές του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου και της υπόλοιπης υγειονομικής περιφέρειας, αλλά και με νοσοκομεία και κέντρα του εξωτερικού.

Η εξωστρέφεια και το πνεύμα συνεργασίας που εξέφραζε ο Διευθυντής μας, οδήγησε στην οργάνωση ενός Πανελλήνιου συνεδρίου και στη φιλοξενία πολλών επιστημόνων που οδηγούν τις εξελίξεις στην Αγγειοχειρουργική. Η Αγγειοχειρουργική μονάδα συμμετέχει σε πολυκεντρικές μελέτες και παράγει έρευνα που οδήγησε σε περισσότερες από 10 δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Ο Στυλιανός Κούτσιας έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στα καθήκοντά του ως ακαδημαϊκός δάσκαλος και η μονάδα μας συμμετέχει ενεργά στην εκπαίδευση φοιτητών Ιατρικής και νέων συναδέλφων.

Έχει ειπωθεί ότι ‘αν θες να δοκιμάσεις τον χαρακτήρα ενός ανθρώπου, δώσε του εξουσία’. Ο Στυλιανός Κούτσιας ανέλαβε την ευθύνη της Αγγειοχειρουργικής μονάδας παραμερίζοντας το ρόλο του προϊσταμένου και αναλαμβάνοντας τον ρόλο του ηγέτη.

Δημιούργησε κλίμα συναδελφικότητας και προσπάθησε να αναδείξει την αξία των συνεργατών του.

Προσωπικά, μου παρείχε όλη την υποστήριξη, ενθάρρυνση και εμπιστοσύνη που χρειάζεται ένας γιατρός από τον Διευθυντή του. Του είμαι ευγνώμων και θα τον θυμάμαι για πάντα με χαμόγελο.

Η επιστημονική, διοικητική και αξιακή παρακαταθήκη που αφήνει, είναι πολύτιμη και είναι υποχρέωση όλων μας να σταθούμε αντάξιοι των προσδοκιών του και του οράματος που είχε για τη δημιουργία μιας ανεξάρτητης και επιστημονικά ακμάζουσας Αγγειοχειρουργικής Κλινικής στο Πανεπιστήμιο των Ιωαννίνων.

Καλό ταξίδι αγαπημένε συνάδελφε και φίλε Στέλιο Κούτσια»

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back