Oikonomou pisoi
ΗΠΕΙΡΟΣ

Μια ιστοσελίδα για την αρχαία Νικόπολη

Εικόνα του άρθρου Μια ιστοσελίδα για την αρχαία Νικόπολη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/08/2020, 15:26
ΗΠΕΙΡΟΣ

Ο αρχαιολογικός χώρος Νικόπολης που φιλοδοξεί να γίνει αρχαιολογικό πάρκο (με τη δημιουργία παρακαμπτήριας οδού) απέκτησε μια ενδιαφέρουσα ιστοσελίδα.

Η νέα ιστοσελίδα για την αρχαία Νικόπολη δημιουργήθηκε από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας στο πλαίσιο του έργου «Προστασία, Συντήρηση και Αποκατάσταση του Μεγάλου Θεάτρου Νικόπολης (Β’ Φάση)» που χρηματοδοτείται από το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020». 

Όπως αναφέρεται σε σχετικό σημείο, ο ιστότοπος actianicopolisarchaeopark.gr φιλοδοξεί να καλύψει τόσο τις ανάγκες προβολής του έργου όσο και την πληρέστερη παρουσίαση του ευρύτερου αρχαιολογικού χώρου της Νικόπολης, τμήμα του οποίου συνιστά το Μεγάλο Θέατρο.

Παρέχει στο κοινό χρήσιμα ιστορικά και αρχαιολογικά στοιχεία για την πληθώρα των μνημείων της Νικόπολης αλλά και πρακτικές πληροφορίες, όπως τα ωράρια επίσκεψης των μνημείων και τις τιμές των εισιτηρίων αλλά και τις πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Η ιστοσελίδα έχει συνδεθεί με όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενώ ήδη δημιουργήθηκε κανάλι στο YouTube με το όνομα Actia Nicopolis στο οποίο μπορεί ο κάθε ενδιαφερόμενος να παρακολουθήσει μικρά αφιερώματα στην ιστορία και αρχαιολογία της Νικόπολης, μιας αμιγώς ρωμαϊκής πόλης.


* Φωτογραφία από τις εργασίες αποκατάστασης του μεγάλου αρχαίου θεάτρου

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back