Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μια εκδρομή… διαμαρτυρίας για τον Αώο

Εικόνα του άρθρου Μια εκδρομή… διαμαρτυρίας για τον Αώο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/08/2018, 12:49
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Πρωτοβουλίες για την προστασία του ποταμού Αώου/Vjosa έχει αναλάβει το τελευταίο διάστημα η αστική μη κερδοσκοπική εταιρία «Πίνδος Περιβαλλοντική», σε συνεργασία με διάφορες ελληνικές και διεθνείς Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ), στο πλαίσιο του προγράμματος «Saving Europe’ s last free flowing wild River-Vjosa/Aoos» και της καμπάνιας «Save the blue Heart of Europe». Το πρόγραμμα γίνεται με τη στήριξη του ελβετικού ιδρύματος MAVA.

Με σύνθημα «Όχι φράγματα στον Αώο», η «Πίνδος Περιβαλλοντική» διοργανώνει μια ιδιαίτερη κινητοποίηση στα μέσα Σεπτεμβρίου. Από 14 έως 16 Σεπτεμβρίου, θα γίνει μια εκδρομή-κινητοποίηση που περιλαμβάνει διάσχιση (river trekking) του Αώου, κατασκήνωση κατά μήκος του ποταμού και ενημέρωση των πολιτών των παραποτάμιων χωριών. Η πρωτοβουλία αυτή στοχεύει στην προώθηση της ιδέας της ανακήρυξης ενός διακρατικού πάρκου (Ελλάδα-Αλβανία) που θα εγγυόταν την προστασία του ποταμού σε όλο το μήκος του, από τις πηγές μέχρι τις εκβολές.

Για την εκδρομή-κινητοποίηση, η «Πίνδος Περιβαλλοντική» αναλαμβάνει να καλύψει το κόστος της μετακίνησης, κατασκήνωσης, διατροφής και εξοπλισμού των συμμετεχόντων. Περισσότερες πληροφορίες και το αναλυτικό πρόγραμμα θα ανακοινωθούν εντός των ημερών. Σημειωτέον ότι η διαδρομή είναι αρκετά απαιτητική και για αυτό απευθύνεται σε έμπειρους πεζοπόρους.
Όλη η δράση θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη της Trekking Hellas Ioannina.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back