ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μια βιωματική περφόρμανς της ομάδας Lotus Eaters

Εικόνα του άρθρου Μια βιωματική περφόρμανς της ομάδας Lotus Eaters
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/10/2018, 20:35
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων συμπράττει με την 1η Μπιενάλε Δυτικών Βαλκανίων, και φέρνουν στα Γιάννενα τη βιωματική περφόρμανς «Resetting Homeland» της θεατρικής ομάδας Lotus Eaters στις 13 και 14 Οκτωβρίου, στους κοιτώνες του Μέκειου Οικοτροφείου, όπου φιλοξενείται η έκθεση «Υφαίνοντας την Ευρώπη/Υφαίνοντας τα Βαλκάνια».

Η περφόρμανς αυτή έχει παρουσιαστεί στο πλαίσιο της Mediterranea 18-Young Artists Biennale (Τίρανα, 2017), στο 7ο Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών «Τα 12 Κουπέ» στο Τρένο στο Ρουφ (Αθήνα, 2017), στο Little Big House (Θεσσαλονίκη, 2017) καθώς και στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης (Θεσσαλονίκη, 2018).

«Οι θεατές ξαπλώνουν φορώντας ακουστικά πάνω στα κρεβάτια, όπου για σχεδόν έναν αιώνα κοιμούνταν και ονειρεύονταν εκατοντάδες κοπέλες κάθε νύχτα που βρίσκονταν μακριά από τα σπίτια τους. Όλοι βρίσκονται σε κοινό τόπο και κοινή συνθήκη, όμως ο καθένας ακούει την αφήγηση να ψιθυρίζει στο δικό του αυτί. Πρόκειται για έναν χώρο διττό, για τον πραγματικό τόπο όπου το σώμα κοιμάται και το φαντασιακό τοπίο όπου το μυαλό ονειρεύεται» αναφέρεται σε σχετικό σημείωμα.

Η παράσταση, στην οποία παίζουν Κατερίνα Σισίννι, Μαριλού Βόμβολου και Πένυ Ελευθεριάδου, διαρκεί 20’ λεπτά και απευθύνεται κάθε φορά σε έξι θεατές (και σε άτομα με μερική ή ολική απώλεια όρασης). Συστήνεται η δήλωση συμμετοχής. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Τηλέφωνο κρατήσεων: 6940811379.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back