ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Μην αυτοσχεδιάζετε, εμπιστευτείτε»

Εικόνα του άρθρου «Μην αυτοσχεδιάζετε, εμπιστευτείτε»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/12/2019, 17:58
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τη συμβουλή «αξιοποιείστε το σχεδιασμό που παραλάβατε, μην αυτοσχεδιάζετε, εμπιστευθείτε και κινητοποιείστε τις υπηρεσίες του Δήμου, επιλέξτε τα κατάλληλα χρηματοοικονομικά εργαλεία, μην χάνετε χρόνο» έδωσε η επικεφαλής της παράταξης Ιωάννινα_2023 Τ. Καλογιάννη στη δημοτική αρχή, στο συμβούλιο της Τετάρτης, 4 Δεκεμβρίου.

Για την Όαση, η κα Καλογιάννη υπενθύμισε ότι είχε διαφωνήσει, ως αντιπεριφερειάρχης, με την ένταξη στο ΕΣΠΑ και διερωτήθηκε μεταξύ άλλων «πώς είναι δυνατόν, εκ των υστέρων, στο Πρωτόκολλο Οριστικής Παραλαβής να εμφανίζονται επισημάνσεις για εκκρεμότητες και λειτουργικά προβλήματα; Υπάρχει κίνδυνος επιστροφής της συγχρηματοδότησης ΕΣΠΑ από τον Δήμο;».

Πρότεινε την ανάθεση της πραγματογνωμοσύνης στο ΤΕΕ, με συγκεκριμένο αντικείμενο και αναβολή του θέματος μέχρι την έκθεση πραγματογνωμοσύνης.

Για τα «Πράσινα σημεία» επεσήμανε ότι «αποτελούν έναν από τους ενδεδειγμένους τρόπους δράσης για τη διευθέτηση του σοβαρού αυτού ζητήματος.» και εγκάλεσε τις δημοτικές αρχές, πρώην και νυν, για το γεγονός ότι «σήμερα, μετά από 13 ολόκληρους μήνες (σ.σ. από την έναρξη υποβολής προτάσεων(, συζητείται στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα για την έγκριση υποβολής πρότασης ‘Κατασκευή Κεντρικού Πράσινου Σημείου στον Δήμο Ιωαννιτών’». Ευχήθηκε να είναι πλήρης ο φάκελος και να η δημοτική αρχή «να αρχίσει να βρίσκει τον ελάχιστο απαιτούμενο ρυθμό διαχείρισης των επειγόντων θεμάτων (αφού συνδέονται με χρηματοδοτήσεις έργων που αναδιαρθρώνουν την καθημερινότητα των πολιτών), έτσι ώστε να μην παρατηρηθούν ξανά καθυστερήσεις που δηλώνουν διοικητική ανεπάρκεια και επιχειρησιακή αδυναμία».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back