Λυκ πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

MeDInno, με γεύσεις Ηπείρου

Εικόνα του άρθρου MeDInno, με γεύσεις Ηπείρου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/07/2020, 17:43
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Σε Γιάννενα, Μέτσοβο, Πρέβεζα και τελικά, Θεσσαλονίκη, ολοκληρώθηκε το «ταξίδι» του έργου MeDInno, της δράσης που υλοποιεί η Περιφέρεια Ηπείρου.

To έργο, σύμφωνα με την Περιφέρεια, έχει διπλό στόχο: «αφενός να αναδείξει τον γαστρονομικό πλούτο της Ηπείρου ως αναπόσπαστο στοιχείο της πολιτιστικής κληρονομιάς και δυναμικό τουριστικό πόρο και αφετέρου, να ενισχύσει περαιτέρω την ανταγωνιστικότητα, την εξωστρέφεια και την αναγνωρισιμότητα των ηπειρώτικων προϊόντων».

Στις εκδηλώσεις δημιουργήθηκαν και παρουσιάστηκαν μενού 7 πιάτων με τοπικές πρώτες ύλες, προσαρμοσμένα στη γαστρονομική παράδοση κάθε τόπου, όπου πρωταγωνιστικό ρόλο είχαν τα προϊόντα αιγοπροβατοτροφίας.

Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν συνολικά περισσότεροι από 150 εκπρόσωποι φορέων τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης, επιμελητηρίων, συλλογικών - επαγγελματικών φορέων, ακαδημαϊκοί, επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στους τομείς της αγροδιατροφής και του τουρισμού, δημοσιογράφοι κ.λπ.

Ο περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης, μιλώντας στις εκδηλώσεις των Ιωαννίνων και του Μετσόβου, τόνισε ότι είναι «στρατηγική στόχευση της Περιφέρειας Ηπείρου για τη στήριξη της μετακινούμενης κτηνοτροφίας και την ενίσχυση των μικρών κτηνοτρόφων και παραγωγών, καθώς και τη διαρκή και συντονισμένη προσπάθεια για την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων της Ηπείρου».

Μίλησαν επίσης οι αντιπεριφερειάρχες Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου και Περιβάλλοντος, Σταυρούλα Μπραΐμη-Μπότση, ενώ συμμετείχαν ο Γιάννης Δεκόλης πρόεδρος της Ένωσης Μετακινούμενων Κτηνοτρόφων Ηπείρου και ο Μάρκο ντέλα Πούπα, γενικός γραμματέας του Ελληνοϊταλικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, οι φορείς των οποίων συμμετέχουν ως εταίροι στο έργο MeDInno.

Τέλος, παράλληλα με τις εκδηλώσεις γαστρονομίας στις 7, 8 και 9 Ιουλίου, η Περιφέρεια Ηπείρου φιλοξένησε στα Ιωάννινα 5 food και travel bloggers, οι οποίοι πραγματοποίησαν ημερήσιες εξορμήσεις και γευστικές δοκιμές στα Γιάννενα, τα Ζαγοροχώρια, το Μέτσοβο, την Άρτα και την Πρέβεζα.

Οι δράσεις της Περιφέρειας Ηπείρου στο πλαίσιο του έργου MeDInno αναμένεται να ολοκληρωθούν τον Σεπτέμβριο με μία ακόμα γαστρονομική εκδήλωση στην Αθήνα και την ημερίδα λήξης του έργου στα Ιωάννινα όπου θα παρουσιαστούν και τα αποτελέσματα του έργου συνολικά για όλη τη διασυνοριακή περιοχή.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3