Oikonomou pisoi
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Πώς να πίνετε κόκκινο κρασί το καλοκαίρι

Εικόνα του άρθρου Πώς να πίνετε κόκκινο κρασί το καλοκαίρι
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/08/2021, 22:51
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να στραφείτε αποκλειστικά σε ροζέ κρασιά. Τα κόκκινα κρασιά εξακολουθούν να αξίζουν μια θέση στο τραπέζι σας, είτε αυτό το τραπέζι είναι εσωτερικό σε κάποιο εσωτερικό ή υπαίθριο χώρο. Ο πιο αναζωογονητικός τρόπος για να κάνετε το κόκκινο κρασί μέρος της καλοκαιρινής σας ρουτίνας είναι να το βάλετε στο ψυγείο.

Ωστόσο, δεν πρέπει όλα τα κόκκινα κρασιά να είναι παγωμένα: Η ψύξη με ολόσωμη, υψηλή τανίνη, κόκκινα με υψηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ, όπως το cabernet sauvignon, θα τα κάνει να αποκτήσουν μια στυπτική και μεταλλική γεύση ενώ τα αλμυρά κρασιά όπως το syrah που έχουν πολλές γήινες ή πικάντικες γεύσεις αλλοιώνονται όταν είναι παγωμένα.

Τα καλύτερα κόκκινα κρασιά για ψύξη είναι φυσικά τα ελαφριά στο σώμα, χαμηλά σε τανίνες (η ένωση που βρίσκεται στους σπόρους, τους μίσχους και τις φλούδες των σταφυλιών που μπορούν να κάνουν το στόμα σας να στεγνώσει και να φράξει) και τα φρουτώδη.

Τα κρύα κόκκινα κρασιά όπως αυτά αναδεικνύουν τη ζωντάνια τους και ελαχιστοποιούν την αντίληψη του αλκοόλ κατα την κατανάλωση. Μπορείτε λοιπόν κατα τις καλοκαιρινές σας διακοπές με το σκάφος σας να προμηθευτείτε τα παραπάνω είδη κρασιών. Η τροφοδοσία σκαφών με ποτά και κρασιά θα πρέπει να γίνει με μεγάλη προσοχή, ώστε να αποκτήσετε όλα εκείνα τα απαραίτητα ποτά που θα μετατρέψουν σε ακόμη καλύτερη εμπειρία το ταξίδι σας.

Ο καλύτερος τρόπος για να παγώσετε ένα μπουκάλι κόκκινο κρασί για μια δροσιστική καλοκαιρινή γουλιά, είναι να το τοποθετήσετε σε έναν κουβά με πάγο ή εντός του ψυγείου σας. Εάν δεν μπορείτε να βάλετε το μπουκάλι στον πάγο, απλώς βάλτε το στο ψυγείο σας για 45-60 λεπτά πριν σχεδιάσετε να το πιείτε. Παρακάτω ακολουθούν τέσσερα κόκκινα κρασιά που διατηρούν τις ιδιότητές τους με απλή ψύξη και είναι διαθέσιμα σε οποιαδήποτε ποιοτική κάβα στην Αθήνα.

Pinot Noir

Οι πιθανότητες είναι ότι απολαμβάνετε ήδη το pinot noir όλο το χρόνο σε θερμοκρασία δωματίου, αλλά είναι επίσης υπέροχο και κρύο. Το αγαπημένο μας μπουκάλι ειδικής περίστασης, το Long Meadow Ranch Anderson Valley Pinot Noir είναι μεταξένιο και λείο με ώριμες γεύσεις κερασιού και κατά το δροσερό του σερβίρισμα αναδύει υπέροχα αρώματα ροδοπέταλων.

Lambrusco

Οι λάτρεις του αφρώδους οίνου, δώστε προσοχή: Υπάρχει ένα πράγμα όπως το αφρώδες κόκκινο κρασί, όπου το πιο διάσημο και νόστιμο είναι το lambrusco, με προέλευση από την ιταλική περιοχή Emilia Romagna. Το Cleto Chiarli Vecchia Modena Premium Lambrusco di Sorbara είναι γεμάτο με άγριες γεύσεις βατόμουρου και άφθονο αφρού. Επίσης το Lambrusco La Grasparossa, Zanasi είναι ιδανικό όταν συνδυάζεται με πίτσα.

Frappato

Ένα φανταστικό, εύκολο για κατανάλωση κρασί από τη Σικελία, το frappato είναι γεμάτο γεύσεις και αρώματα άγριας φράουλας και κόκκινου βατόμουρου και έχει απίστευτα λεία υφή. Δοκιμάστε το Terre di Giurfo "Belsito" Frappato του 2018 ή το Il Frappato, Valle dell'Acate του 2019. Αγκαλιάστε το πνεύμα της καλοκαιρινής Ιταλίας συνδυάζοντας ένα παγωμένο ποτήρι frappato με φρέσκα καλοκαιρινά ζυμαρικά.

Grenache

Το Grenache (γνωστό ως garnacha στην Ισπανία), είναι ένα σταφύλι που φτιάχνει λαχταριστά, κανονικού σώματος κρασιά γεμάτα όμορφα κόκκινα αρωματικά φρούτων. Το Cannonau di Sardegna "Le Bombarde" του 2017 είναι γεμάτο από ώριμες γεύσεις δαμάσκηνου, ενώ το Yalumba Old Bush Vine Grenache του 2018 από την κοιλάδα Barossa της Αυστραλίας είναι πλούσιο και πιο συγκεντρωμένο, με μια μαλακή αίσθηση.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back