Oikonomou pisoi
ΕΛΛΑΔΑ

Το Μαξίμου «αδειάζει» το υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Εικόνα του άρθρου Το Μαξίμου «αδειάζει» το υπουργείο Εθνικής Άμυνας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/12/2019, 21:54
ΕΛΛΑΔΑ

To Μέγαρο Μαξίμου, μέσω διαρροών, διαψεύδει τις «πηγές» του υπουργείου Εθνικής Άμυνας περί «παγώματος» κάθε διαλόγου με τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία. 

Όπως αναφέρει τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου «σύμφωνα με πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου, η ελληνική κυβέρνηση δεν έθεσε θέμα παγώματος των ΜΟΕ με την Τουρκία».

Νωρίτερα το ΑΠΕ είχε μεταδώσει ότι ασφαλείς πηγές από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας αποφάσισαν το πάγωμα των ΜΟΠ» και μάλιστα πως πρόκειται για «κυβερνητική απόφαση που υλοποιείται από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νικόλαο Παναγιωτόπουλο».

Υπενθυμίζεται ότι αύριο αναμένεται συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζίπ Ταγίπ Ερντογάν, παρουσία των υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας των δύο χωρών.


ΣΥΡΙΖΑ: «Πρωτοφανή ανευθυνότητα»

«Πρωτοφανή ανευθυνότητα» καταλογίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, σε σχέση με τη διαρροή περί παγώματος των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με την Τουρκία.

«Παραμονή της συνάντησης του πρωθυπουργού με τον Τούρκο Πρόεδρο, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανακοινώνει πάγωμα των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με την Τουρκία, και λίγες ώρες αργότερα, από το Μέγαρο Μαξίμου διαρρέεται σε ΜΜΕ ότι το ΥΠΕΘΑ έχει μαύρα μεσάνυχτα και ότι τα ΜΟΕ συνεχίζονται κανονικά», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του. «Αυτή δυστυχώς δεν είναι εικόνα σοβαρής κυβέρνησης» συμπεραίνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογραμμίζει πως «τα εθνικά θέματα και ιδίως οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να τη χειρίζεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη με τέτοια πρωτοφανή ανευθυνότητα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back