ΕΛΛΑΔΑ

Ο Ταγίπ Ερντογάν επισκέπτεται την Αθήνα

Εικόνα του άρθρου Ο Ταγίπ Ερντογάν επισκέπτεται την Αθήνα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/11/2023, 12:13
ΕΛΛΑΔΑ

Στην Αθήνα, στις 7 Δεκεμβρίου θα γίνει το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας (ΑΣΣ) Ελλάδας-Τουρκίας, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών. 

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί παρουσία του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Για την επικείμενη συνάντησή του με τον Ερντογάν αναφέρθηκε ο κ. Μητσοτάκης στη συζήτηση που είχε χθες με τον επικεφαλής του CDU Φρίντριχ Μερτς, σε εκδήλωση του Ιδρύματος «Κόνραντ Αντενάουερ».

Τη Δευτέρα οι αντιπροσωπείες της Ελλάδας και της Τουρκίας διεξήγαγαν  νέο γύρο συζητήσεων σχετικά με τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ).

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας οι δύο πλευρές συμφώνησαν κατ' αρχήν, να υλοποιήσουν ή να επανενεργοποιήσουν δραστηριότητες ΜΟΕ κατά τη διάρκεια του έτους 2024, από τον συμφωνημένο προηγουμένως κατάλογο ΜΟΕ. Η συνάντηση διεξήχθη σε θετικό πνεύμα, επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν επίσης να δημιουργήσουν μηχανισμό σημείων επαφής για επικοινωνία και διευκόλυνση της εφαρμογής των συμφωνηθέντων ΜΟΕ. Η επόμενη συνάντηση θα φιλοξενηθεί από την ελληνική πλευρά, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back