Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΕΛΛΑΔΑ

Στον «πάγο» τα ΜΟΕ Ελλάδας-Τουρκίας

Εικόνα του άρθρου Στον «πάγο» τα ΜΟΕ Ελλάδας-Τουρκίας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/12/2019, 19:44
ΕΛΛΑΔΑ

«Παγώνει» μέχρι νεωτέρας κάθε διάλογος σχετικά με τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης ανάμεσα στην Ελλάδα και στην Τουρκία, αναφέρουν ασφαλείς πηγές του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Πρόκειται για κυβερνητική απόφαση που υλοποιείται από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νικόλαο Παναγιωτόπουλο (φωτογραφία).

Η απόφαση αυτή ελήφθη, σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, την στρατιωτική ένταση που προκαλείται από κύκλους της 'Αγκυρας και από την πίεση που προκαλείται από τις μεταναστευτικές ροές.

Υπενθυμίζεται ότι αύριο αναμένεται συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζίπ Ταγίπ Ερντογάν, παρουσία των υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας των δύο χωρών.


Ο υπουργός Εξωτερικών

Στο μεταξύ ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, ενημέρωσε τον Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική και την Πολιτική Ασφαλείας Ζοσέπ Μπορέλ, για τις εξελίξεις και ζήτησε από την ΕΕ να προβεί σε όλες εκείνες τις απαραίτητες ενέργειες, που προέρχονται όχι μόνο από την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη προς χώρες-μέλη της ΕΕ, αλλά κυρίως από την ανάγκη να υπερασπίζουμε το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο των Θαλασσών, για τα μνημόνια κατανόησης Λιβύης-Τουρκίας.

«Του έκανα μία αναλυτική ενημέρωση και του εξήγησα γιατί αυτά τα memoranda, και μόνο με την ύπαρξή τους, αποτελούν προσβολή των συμφερόντων όχι μόνο της Ελλάδος, αλλά και άλλων χωρών» σημείωσε ο υπουργός Εξωτερικών.

Παράλληλα, ο υπουργός Εξωτερικών διαμήνυσε πως η Ελλάδα είναι πάντοτε έτοιμη να συζητήσει με την Τουρκία, αλλά μέσα στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου και «χωρίς να διανοείται ότι μπορεί με την πρακτική της να μας ασκήσει πίεση και να μας οδηγήσει σε μία διαπραγμάτευση υπό όρους διαφορετικούς από τους όρους του Διεθνούς Δικαίου».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back