Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Λιγότερες συγκοινωνίες, περισσότερα προβλήματα

Εικόνα του άρθρου Λιγότερες συγκοινωνίες, περισσότερα προβλήματα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/04/2020, 16:25
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο περιορισμός των μετακινήσεων έχει προκαλέσει την αναμενόμενη δραστική μείωση των δρομολογίων των συγκοινωνιών στα Γιάννενα.

  • Το υπεραστικό ΚΤΕΛ έχει δύο δρομολόγια τη μέρα για Αθήνα (14.15 για Θεσσαλονίκη, 15.30 για Αθήνα), μέχρι νεωτέρας.
  • Οι αεροπορικές εταιρίες διατηρούν στο πρόγραμμά τους κάποια δρομολόγια στο πρόγραμμα Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή και Κυριακή, ωστόσο, εφόσον επιβάλλεται η μετακίνηση, θα πρέπει να υπάρξει πρώτα επικοινωνία, καθώς τα δρομολόγια είναι κυρίως άδεια.
  • Το αστικό ΚΤΕΛ έχει μειώσει τα δρομολόγιά του στο 80% περίπου, έχει σταματήσει να πηγαίνει στα χωριά και εξυπηρετεί βασικούς άξονες. Τα δρομολόγια γίνονται από 6 το πρωί ως 11.30 το βράδυ.

Και αν τα δρομολόγια από και προς την πόλη έτσι και αλλιώς χρησιμοποιούνται σε πολύ έκτακτες περιστάσεις και με ειδικές άδειες, αυτά εντός του Δήμου παραμένουν απαραίτητα, έστω και για πολύ λιγότερο κοινό. Ηλικιωμένοι και άνθρωποι χωρίς μεταφορικό μέσο που πρέπει να πάνε σε φαρμακείο, γιατρό ή ακόμα και για τα χρειώδη, δεν μπορούν να το κάνουν με αστική συγκοινωνία.

Από την άλλη, το αστικό ΚΤΕΛ δηλώνει αδυναμία να ανταπεξέλθει μόνο του, σε τέτοιου είδους ανάγκες. Ο πρόεδρός του, Στέφανος Μουστακλής, τονίζει στον «Τύπο» ότι «δεν μπορούμε να αντέξουμε το κόστος, χωρίς βοήθεια από φορείς», αναγνωρίζοντας ότι το επιβατικό κοινό που διαμαρτύρεται, έχει δίκιο. «Δεν έχουμε στήριξη από πουθενά» προσθέτει.

Δεν λείπουν ωστόσο και οι καταγγελίες. Πριν από μερικές μέρες, επιβάτες του δρομολογίου του υπεραστικού ΚΤΕΛ από Αθήνα κατήγγειλαν ότι το λεωφορείο έφυγε σχεδόν πλήρες, χωρίς να τηρείται το μέτρο της μείωσης των επιβατών. Επίσης, αρκετές διαμαρτυρίες υπάρχουν από δημοτικά διαμερίσματα των Ιωαννίνων όπως πχ τα Μάρμαρα, για την αδυναμία μετακίνησης σε τράπεζα, φαρμακείο ή γιατρό, για όσους-ες δεν διαθέτουν ιδιωτικό μέσο μετακίνησης.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back