Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Το λέω εγώ και τέλος»

Εικόνα του άρθρου «Το λέω εγώ και τέλος»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/11/2021, 12:30
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Επίθεση καταγγέλλει η ΕΑΠ στην έκτακτη συνέλευση της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων, από όλες τις παρατάξεις πλην της ΑΣΕ, όταν πρότεινε να γίνουν εκλογές, καθώς η θητεία του ΔΣ έχει λήξει εδώ και πέντε μήνες και ουσιαστικά παρατείνεται λόγω πανδημικών συνθηκών. Η παράταξη αναφέρει όμως ότι πλέον γίνονται εκλογικές διαδικασίες και ότι αν δεν γίνουν εκλογές άμεσα, η ΕΛΜΕ θα έχει διοίκηση δικαστηρίου. «Από 1/1 τέλος και με βάση το έκτρωμα Χατζηδάκη τα σωματεία είναι υποχρεωμένα να διαθέτουν παράλληλα και ηλεκτρονική κάλπη. Υποστηρίξαμε ότι όποιος αρνείται να δεχτεί τώρα τη διενέργεια εκλογών ουσιαστικά είναι υπεύθυνος για τη διάλυση του σωματείου» αναφέρει η παράταξη.

Καταγγέλλει ότι δέχθηκε επίθεση «με φωνές, αυταρχικές κορώνες του τύπου ‘το αποφάσισε το ΔΣ, δεν έχει λόγο η ΓΣ’ και ‘το λέω εγώ και τέλος!’ (ο πρόεδρος) και κυρίως ψευδή (για μια ακόμη φορά) επίκληση του καταστατικού ότι τάχα δεν μπορεί σε έκτακτη ΓΣ να συζητηθεί άλλο θέμα πέρα από αυτό της ημερήσιας διάταξης, το προεδρείο της ΓΣ (πρόεδρος-γραμματέας αρνήθηκαν να μπει το θέμα στη συζήτηση)».

Η παράταξη παραθέτει και το σχετικό άρθρο 31 παρ. 3 που προβλέπει ότι «η ΓΣ έχει το δικαίωμα πριν την έναρξη της συζήτησης των θεμάτων της Ημερήσιας Διάταξης να τροποποιεί την Η.Δ, να διαγράφει ή να προσθέτει θέματα».

Επίσης, παραθέτει την τοποθέτηση του ταμία του ΔΣ, εκλεγμένου με τη ΔΑΚΕ, «ο οποίος μας ενημέρωσε ότι η Ελλάδα είναι το τελευταίο κομμουνιστικό κράτος στον κόσμο μαζί με τη Β. Κορέα και ότι γι’αυτό είναι υπέρ της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας (και… άλλα «πικάντικα», που δεν μεταφέρονται εδώ…). Με τέτοιους εκπροσώπους δεν πρέπει να απορεί κανείς γιατί η ΕΛΜΕ Ιωαννίνων έχει πέσει σε τέλμα».

Εν τέλει, υπερψηφίστηκε η κοινή πρόταση ΕΑΠ-ΑΣΕ για απεργία-αποχή, 24ωρη απεργία, κατάργηση ΕΒΕ και τράπεζας θεμάτων, απεργιακό ταμείο, εκλογές μέχρι 31/12 κ.α.

Όπως καταγγέλλει όμως η ΕΑΠ, παρά το γεγονός ότι η πρόταση διαβάστηκε και ψηφίστηκε με το αίτημα για εκλογές μέχρι 31/12 παρουσία όλων και έτσι παραδόθηκε στο γραμματέα, όταν ήρθε η ώρα να καθαρογραφούν αυτές οι αποφάσεις τελικά, αφαιρέθηκε το αίτημα για εκλογές. Η ΕΑΠ καταγγέλλει τις ΣΥΝΕΚ, ότι ο εκπρόσωπός τους «υποστήριξε ότι στη ΓΣ δεν μπορεί να ψηφίζουμε ‘500 πράγματα’ και ειρωνευόμενος ισχυρίστηκε ότι την επόμενη φόρα θα θέσει ως αίτημα ‘να πέσει η κυβέρνηση’. Να του θυμίσουμε ότι αυτό που τώρα ειρωνεύεται το έθετε πράγματι η παράταξή του ως αίτημα όταν ακόμη ‘το έπαιζε’ αριστερή παράταξη!».

Τελικά, η παράταξη σημειώνει ότι «πρώτη φορά βλέπουμε συνδικαλιστικές παρατάξεις να φοβούνται τόσο πολύ την ψήφο» των καθηγητών και «να είναι σίγουροι όμως ότι ό,τι και να κάνουν, όσο και να αγκαλιάσουν την καρέκλα τους φοβούμενοι μην τη χάσουν, εμείς θα θυμίζουμε κάθε στιγμή ότι είναι αυτοί που ξεπούλησαν τις αποφάσεις του κλάδου προκειμένου να υπακούσουν σε κομματικές εντολές».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back