ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Δεν πέρασε η πρόταση μομφής στην ΕΛΜΕ Ιωαννίνων

Εικόνα του άρθρου Δεν πέρασε η πρόταση μομφής στην ΕΛΜΕ Ιωαννίνων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/10/2021, 12:33
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Δεν πέρασε η πρόταση μομφής κατά του προέδρου της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων Στέφανου Μιχάλη, καθώς η ΔΑΚΕ και οι ΣΥΝΕΚ την καταψήφισαν.

Η πρόταση συζητήθηκε χτες Τετάρτη στο διοικητικό συμβούλιο. Την είχε καταθέσει η ΕΑΠ, με το σκεπτικό ότι ο πρόεδρος παραβίασε τις αποφάσεις της γενικής συνέλευσης της 14/10/2021 και μετέφερε στη συνέλευση προέδρων της ΕΛΜΕ την προσωπική-κομματική του θέση. «Συγκεκριμένα, και ενώ η απόφαση της ΓΣ ήταν συνέχιση της απεργίας-αποχής, εκείνος θεωρώντας αυθαίρετα ότι η επαναπροκήρυξή της δεν αποτελεί συνέχιση, την καταψήφισε οδηγώντας στο σταμάτημά της» αναφέρει η ΕΑΠ. Σημειωτέον ότι με την ψήφο του και άλλες 6, πρακτικά σταμάτησε η κινητοποίηση πανελλαδικά.

Η ΕΑΠ καταγγέλλει επίσης τον κ. Μιχάλη ότι «ψεύδεται δημοσίως καθώς ανάμεσα στα άλλα σε συνέντευξή του στα ΜΜΕ υποστήριξε ότι στη ΓΣ υπήρχαν 32 άτομα».

Ανεξάρτητα από την καταψήφιση της πρότασης, η ΕΑΠ σημειώνει ότι στις 31 Οκτωβρίου λήγει η θητεία του διοικητικού συμβουλίου της ΕΛΜΕ και θα πρέπει να γίνουν εκλογές, αλλά και ότι θα πρέπει να συγκληθεί συνέλευση και να απολογηθεί ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ.

Τελικά, η ΔΑΚΕ καταψήφισε, πράγμα λογικό μιας και ο κ. Μιχάλης είναι μέλος της, αλλά καταψήφισαν και οι ΣΥΝΕΚ, με την εξής λογική, σύμφωνα με όσα αναφέρει η ΕΑΠ: «Οι ίδιοι είχαν ξεκαθαρίσει στη ΓΣ ότι η επαναπροκήρυξη εμπεριέχει κινδύνους για τους συναδέλφους και κάτι τέτοιο αποκρύφθηκε από όσους την πρότειναν. Εκτιμούν ότι λόγω απειρίας των εκπροσώπων ΠΑΜΕ και Παρεμβάσεων η συγκεκριμένη διατύπωση δεν περιλαμβανόταν στην τελική διατύπωση της απόφασης».

Τέλος, η Ενότητα πρότεινε «να απολογηθεί ο πρόεδρος στην πιθανή εκλογοαπολογιστική συνέλευση και ακολούθως στις επόμενες εκλογές να κριθεί τόσο ο πρόεδρος όσο και τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ για τυχόν λάθη τους».

Η ΕΑΠ καταγγέλλει ΔΑΚΕ και ΣΥΝΕΚ για συνεργασία και τονίζει: «Όχι αγαπητοί συνάδελφοι των ΣΥΝΕΚ δεν είναι η απειρία που μας οδήγησε να μη γράψουμε τη λέξη επαναπροκήρυξη στο χαρτί της απόφασης. Είναι η κοινή λογική ότι η επαναπροκήρυξη είναι μορφή συνέχισης όπως τονίστηκε πάμπολλες φορές στη ΓΣ και η ψευδαίσθησή μας ότι υπάρχουν ακόμη έντιμοι άνθρωποι που μπορεί να μεταφέρουν αυτό που τους εξουσιοδοτεί η ΓΣ και δεν παίζουν παιχνίδια με τις λέξεις».

Για την Ενότητα, αναφέρει ότι «προσπάθησε να συμβιβάσει τα ασυμβίβαστα. Δεν γίνεται όμως να τα ‘χουμε καλά με όλους, ούτε το ΔΣ της ΕΛΜΕ είναι μια παρέα ανθρώπων που δεν πρέπει να χαλάσουν τις σχέσεις τους. Στο ΔΣ δεν εκπροσωπούνται άτομα αλλά παρατάξεις και πολιτικές και ως τέτοιες πρέπει να αντιμετωπίζονται».

Καταγγέλλει τέλος τον πρόεδρο της ΕΛΜΕ για δηλώσεις του, ότι «πιστεύει ότι η πρόταση μομφής δε θα γίνει δεκτή γιατί έχει ήδη μιλήσει με τα μέλη του ΔΣ αποδεικνύουν τις υπόγειες διεργασίες- συνεργασίες που γίνονται και στο ΔΣ της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back