Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

ΕΑΠ: Η διοίκηση της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων και το… τίποτα

Εικόνα του άρθρου ΕΑΠ: Η διοίκηση της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων και το… τίποτα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/11/2021, 10:32
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Συνεδρίασε το διοικητικό συμβούλιο της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων χτες, για να συζητήσει διαδικαστικά, αλλά και ουσιαστικά θέματα.

Ένα από αυτά είναι οι εκλογές, καθώς η δεύτερη παράταση θητείας της διοίκησης λήγει στις 31 Δεκεμβρίου.

Η ΔΑΚΕ πρότεινε να μην γίνουν άμεσα εκλογές, λόγω πανδημίας και γιατί, μεταξύ άλλων δεν έχουν ακόμα έρθει όλοι οι αναπληρωτές.

Η ΕΑΠ πρότεινε να γίνει άμεσα εκλογοαπολογιστική συνέλευση και εκλογές, καθώς ήδη έχουν επέλθει δύο παρατάσεις θητείας, ενώ εκλογοαπολογιστική συνέλευση και εκλογές ζήτησαν τόσο η Ενότητα, όσο και η ΑΣΕ που παραβρέθηκε χωρίς δικαίωμα ψήφου. Οι ΣΥΝΕΚ από την άλλη ζήτησαν χρόνο για να αποφασίσουν, οπότε το θέμα θα καταληχθεί στην επόμενη συνεδρίαση της διοίκησης.

Σχετικά με την αξιολόγηση, ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων φέρεται να είπε ότι δεν θα κάνει κάτι άμεσα η ΕΛΜΕ, γιατί «οι ΕΛΜΕ που κάνουν, ελέγχονται από συγκεκριμένες παρατάξεις». Σημειωτέον ότι ο πρόεδρος ήταν ένας από τους έξι που ψήφισε κατά της συνέχισης της κινητοποίησης, παρότι η γενική συνέλευση είχε αποφασίσει διαφορετικά.

Η ΕΑΠ έθεσε σε ψηφοφορία κείμενο, με το οποίο ζητάει να γίνουν ξανά γενικές συνελεύσεις και συνέλευση προέδρων. Το κείμενο ψήφισαν, εκτός από την ΕΑΠ, η Ενότητα. Η ΔΑΚΕ το καταψήφισε και οι ΣΥΝΕΚ ψήφισαν λευκό.

Η ΕΑΠ καταγγέλλει την πλειοψηφία του διοικητικού συμβουλίου, ότι « για μια ακόμη φορά αρνείται να σταθεί στο ύφος των περιστάσεων. Αφού ο πρόεδρός της παραποίησε αρχικά την απόφαση της ΓΣ -οδηγώντας μαζί με τους 6 ΔΑΚΙΤΕΣ προέδρους στο σταμάτημα της Απεργίας-Αποχής, αφού οι υπόλοιπες παρατάξεις τον κάλυψαν καταψηφίζοντας την πρόταση μομφής, έρχονται τώρα ΔΑΚΕ- ΣΥΝΕΚ να αρνηθούν ακόμη και τη Γενική Συνέλευση».

Σημειώνει ότι πανελλαδικά υπάρχουν ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ που κάνουν απεργία-αποχή. «Η πλειοψηφία όμως του ΔΣ της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων έχει ως στάση το ‘τίποτα’».

Καλεί τέλος τα μέλη της ΕΛΜΕ να απαιτήσουν νέα γενική συνέλευση και συνέλευση προέδρων, «ώστε να εκφραστεί η ξεκάθαρη επιθυμία του κλάδου για συνέχιση της απεργίας-αποχής».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back