Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Led: φάση β’, η πιο κρίσιμη

Εικόνα του άρθρου Led: φάση β’, η πιο κρίσιμη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/05/2022, 22:36
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Δυόμισι χρόνια μετά την εκκίνηση των διαδικασιών για την αντικατάσταση συνολικά 34.724 φώτων με led στο εθνικό, επαρχιακό και δημοτικό οδικό δίκτυο, οι τρεις διαγωνισμοί που «τρέχουν», περνάνε στη β’ φάση, η οποία είναι και η πιο κρίσιμη.

Διαβάστε: Ήπειρος: Πού βρίσκονται τα 34.724 led;

Στις 18 Απριλίου, η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου έδωσε το πράσινο φως, μετά την αξιολόγηση των δικαιολογητικών συμμετοχής και των τεχνικών προσφορών, να περάσει η Ιntrakat στη β’ φάση για την ενεργειακή αναβάθμιση του οδοφωτισμού του Δήμου Πρέβεζας με Σύμβαση Ενεργειακής Απόδοσης (ΣΕΑ), με προϋπολογισμό 8,9 εκατ. ευρώ.

Στις 3 Μαΐου, η Οικονομική Επιτροπή κήρυξε το τέλος του ανταγωνιστικού διαλόγου για την επιλογή του Ιδιωτικού Φορέα Σύμπραξης για το έργο της Περιφέρειας Ηπείρου που αφορά την αναβάθμιση του οδοφωτισμού στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, με προϋπολογισμό 6,6 εκατ. ευρώ συν 10 εκατ. ευρώ για συντήρηση και λειτουργία του έργου. Το έργο αυτό του οδοφωτισμού γίνεται με Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), με την περίοδο λειτουργίας να έχει οριστεί στα 16 χρόνια.

Το επόμενο και τελικό στάδιο του διαγωνισμού αφορά την υποβολή δεσμευτικών προσφορών. Σε αυτό το στάδιο, αναμένεται να δώσουν το παρών οι τρεις κοινοπραξίες που συμμετείχαν και στον ανταγωνιστικό διάλογο: Intrakat-Omexom-VE TTE», «ΤΕΡΝΑ Α.Ε.-Fotagonled» και «Μυτιληναίος Α.Ε.».

Και αύριο έρχεται η σειρά της επόμενης φάσης για τον διαγωνισμό της αντικατάστασης του οδοφωτισμού με led του Δήμου Ιωαννιτών, προϋπολογισμού 19,2 εκατ. ευρώ, με το μοντέλο Σ.Ε.Α. επίσης, όπως ακριβώς με τον Δήμο Πρέβεζας. Πρόκειται για έναν διαγωνισμό που έχει καθορίσει την πολιτική ταυτότητα της δημοτικής αρχής Μωυσή Ελισάφ και για τον οποίο υπήρξαν πολλές αντιδράσεις και αμφισβητήσεις. Η περίοδος λειτουργίας από ιδιώτη για τα led του Δήμου Ιωαννιτών έχει οριστεί στα 12 χρόνια.

Ο διαγωνισμός για τα «γιαννιώτικα» led έγινε στις 14 Ιανουαρίου του 2022. Και μόνο μία κοινοπραξία εμφανίστηκε τελικά: η «ΤΕΡΝΑ Α.Ε.-Fotagon LED A.E.». Η Οικονομική Επιτροπή αναμένεται να εγκρίνει στην αυριανή της συνεδρίαση τη συνέχιση της διαδικασίας, η οποία αφορά το άνοιγμα της οικονομικής προσφοράς. Αυτό τουλάχιστον εισηγείται η επιτροπή αξιολόγησης για τον διαγωνισμό της Περιφέρειας Ηπείρου.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back