ΓΙΑΝΝΕΝΑ

ΛΑΣΥ Ηπείρου: Η πρόσκληση «κόλλησε» στην πρόεδρο…

Εικόνα του άρθρου ΛΑΣΥ Ηπείρου: Η πρόσκληση «κόλλησε» στην πρόεδρο…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/02/2022, 19:12
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ηπείρου καταγγέλλει ότι η Περιφέρεια και προσωπικά η πρόεδρος του σώματος Σταυρούλα Μπραΐμη Μπότση δεν προώθησε στις παρατάξεις την πρόσκληση που απεύθυνε αρμόδια η Ένωση Γονέων Ιωαννίνων, για την ανοιχτή σύσκεψη στο Σχολείο Ανάπηρων Παιδιών, στις 10 Φεβρουαρίου.

Η παράταξη αναφέρει ότι η Ένωση απέστειλε την πρόσκληση στις 6 Φεβρουαρίου, προς τον δήμαρχο και τον περιφερειάρχη, ζητώντας να κοινοποιηθεί στους επικεφαλής παρατάξεων.

«Μετά από παρέμβαση-διαμαρτυρία των συμβούλων της ΛΑ.ΣΥ. στην πρόεδρο του Π.Σ., οι οποίοι ενημερώθηκαν από την Ένωση Γονέων για την Σύσκεψη, η πρόσκληση εστάλη σήμερα το πρωί στις 10.47 πμ» αναφέρει η παράταξη.

Σημειώνει δε ότι οι διαμαρτυρίες του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία Ν. Ιωαννίνων, της Ένωσης Γονέων Ν. Ιωαννίνων, της Εθνικής Συνομοσπονδίας ΑμεΑ είναι «απόλυτα δικαιολογημένες», αλλά «αποτελούνε για την περιφερειακή αρχή όντως ‘πολύ θόρυβο για το τίποτα’ τον οποίο προσπαθεί να σταματήσει με τόσο χοντροκομμένο τρόπο που δεν τόλμησε ούτε καν ο δήμαρχος Ιωαννιτών να κάνει, ο οποίος προώθησε τουλάχιστον την πρόσκληση, παρά το γεγονός ότι χαρακτήρισε τις διαμαρτυρίες των γονέων ως ‘πανηγυράκι’».

Τέλος, η παράταξη κατηγορεί τον περιφερειάρχη Αλέκο Καχριμάνη για την «ερμηνεία» που έδωσε σχετικά με το ΣΑΠ και τη μεταστέγασή του: «Σε μια προσωπική συζήτηση με έναν εργολάβο ‘που ήξερε από το Τοσίτσειο’ όπως είπε μόνος του, ο περιφερειάρχης στην επερώτηση που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση, αποφάσισε -μόνος του- εκτός προγραμματικής σύμβασης και άγνωστο με ποια μελέτη, σύμβαση, απόφαση οικονομικής επιτροπής ή δαπάνη, ότι θα ταλαιπωρούνται ακόμα 6 μήνες παιδιά, δάσκαλοι και γονείς για να κάνει ενεργειακή αναβάθμιση στο κτίριο που πρόκειται να μεταστεγαστεί το Ειδικό Σχολείο ΣΑΠ Ιωαννίνων».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back