ΚΚΕ: Παρέμβαση για τα ειδικά σχολεία ΣΑΠ

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/01/2022, 15:00

Παρέμβαση για την εγκατάσταση του Ειδικού Σχολείου Αναπήρων στο προκάτ κτίριο στο παλαιό «Χατζηκώστα» κάνει και η Τομεακή Επιτροπή Ιωαννίνων του ΚΚΕ. Είχε προηγηθεί χτες ανακοίνωση από την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, που ζητούσε από τον Δήμο Ιωαννιτών άμεση ενημέρωση για την πορεία των εργασιών.

Το ΚΚΕ επισημαίνει περαιτέρω ότι στο Σχολείο Ανάπηρων Παιδιών (ΣΑΠ, ειδικό δημοτικό και νηπιαγωγείο), που φιλοξενείται σήμερα σε εγκαταστάσεις της ΕΛΕΠΑΠ, ο πληθυσμός των παιδιών έχει διπλασιαστεί. «Ο διπλασιασμός του μαθητικού πληθυσμού εφέτος,  σε συνδυασμό με το χρόνιο στεγαστικό πρόβλημα των σχολείων, έχουν δημιουργήσει μια εκρηκτική  κατάσταση, που θέτει σε κίνδυνο την υγεία και την ασφάλεια των μαθητών, που στην πλειοψηφία τους έχουν πολλαπλές αναπηρίες. Το σχολείο αυτό περιμένει μάταια από το 2015 τη μεταστέγασή του σε νέο χώρο» τονίζει.

Επιρρίπτει δε τις ευθύνες στην πρώην και νυν ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και στην πρώην και νυν δημοτική αρχή Ιωαννίνων. «Δυόμισι χρόνια τώρα η σημερινή δημοτική αρχή ακολουθεί την ίδια παρελκυστική τακτική για αυτό το τόσο σοβαρό ζήτημα, τη στιγμή που δαπανά πόρους και φαιά ουσία ειδικών συνεργατών και εργαζόμενων για ζητήματα όπως η ανάπλαση της κεντρικής πλατείας με χρήματα που θα έφτιαχναν 5 σχολεία ΣΑΠ» αναφέρει.

Προσθέτει δε ότι η Περιφέρεια Ηπείρου και ο Δήμος Ιωαννιτών οφείλουν να πάρουν άμεσα  συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για να ολοκληρωθεί ταχύτατα το έργο και να μεταστεγαστεί το σχολείο.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back