Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Οι… «αυταπόδεικτες αιτιάσεις»

Εικόνα του άρθρου Οι… «αυταπόδεικτες αιτιάσεις»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/12/2021, 17:50
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η περιφερειακή αρχή απαντάει στη Λαϊκή Συσπείρωση για ακόμα μια φορά, με ύφος οριακά υποτιμητικό και κριτικό για το ΚΚΕ, λέγοντας ότι οι σύμβουλοι της ΛΑΣΥ θα ήταν χρήσιμο «να μην παραπληροφορούν με   τις αυταπόδεικτες (sic) αστήρικτες αιτιάσεις της βουλευτές και δη του κόμματος που την εκφράζει και να τους εκθέτει στο κοινοβούλιο».

Η ΛΑΣΥ με πρωινή της ανακοίνωση στις 8/12 κατηγορεί την περιφερειακή αρχή ότι βάζει τα ιδιωτικά κέρδη πάνω από το δημόσιο συμφέρον, στο θέμα της διαχείρισης απορριμμάτων, με αφορμή την 18η παράταση του διαγωνισμού για τον εξοπλισμό των Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων.

Σε αυτά που έχει εν μέρει δίκιο, η Περιφέρεια αναφέρει ότι η κατασκευή του ΣΜΑ Πρέβεζας δεν ήταν δική της υποχρέωση, καθώς ο συγκεκριμένος δεν προτάθηκε για ένταξη στην προγραμματική σύμβαση με τους αναγκαστικούς συνδέσμους. Διευκρινίζει ότι οι εφόσον ο ΣΜΑ Πρέβεζας δεν έχει κατασκευαστεί ακόμα (ρίχνει την ευθύνη στον ΑΣΔΣΑ που βρίσκεται στο διαγωνιστικό στάδιο), η προμήθεια εξοπλισμού μετατέθηκε για τις 30 Απριλίου 2022, ημερομηνία κατά την οποία υπάρχει ενημέρωση ότι θα είναι έτοιμος ο ΣΜΑ.

Η περιφερειακή αρχή προσπαθεί να… ανταγωνιστεί σε λαϊκότητα τη ΛΑΣΥ, λέγοντας ότι «οι μελετητές, οι τεχνικοί και νομικοί σύμβουλοι, που η ΛΑΣΥ τόσο εύκολα και ανέξοδα αποκαλεί άχρηστους, εργαζόμενοι είναι, παιδιά του λαού, ενδεχομένως και ‘δικά της παιδιά’, για αυτό θα της προτείναμε να είναι πιο προσεκτική στους χαρακτηρισμούς», ανάμεσα σε άλλα γλαφυρά, έως και γραφικά, σε ό,τι αφορά το ύφος.

Σε ό,τι αφορά το υπόλειμμα και τη χρηματοδότηση, «δεν κατανοούμε ποιο είναι το «παράπονο» της ΛΑΣΥ. Συντάσσεται μήπως με  ‘σχολιαστές’ που προτείνουν  να πληρώνει ο λαός  με τα ανταποδοτικά τέλη, ακόμη και όταν το δημόσιο χρηματοδοτεί την υπηρεσία;».

Τέλος, για τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, η Περιφέρεια τονίζει ότι έχει ζητήσει την ακύρωση του διαγωνισμού για ανάθεση της λειτουργίας των ΣΜΑ σε εργολάβο, γιατί «η χρηματοδότηση του έργου ως επιτρεπόμενη κρατική ενίσχυση δεν είναι συμβατή με την ανάθεση σε εργολάβο, όπως  το είχε προγραμματίσει ο ΑΣΔΣΑ, με προϋπολογισμό μάλιστα 3.563.957,79€ για ένα έτος μόνο» και πως το προσωπικό των 45 ατόμων πρέπει να προσλάβει ο φορέας.

 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back