ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Λαϊκή Συσπείρωση» κατά «Κοινό των Ηπειρωτών»

Εικόνα του άρθρου «Λαϊκή Συσπείρωση» κατά «Κοινό των Ηπειρωτών»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/04/2022, 18:17
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» της Περιφέρειας Ηπείρου έρχεται να προσάψει στην παράταξη «Κοινό των Ηπειρωτών» με επικεφαλής τον Γιώργο Ζάψα την ύπαρξη πολιτικής συμφωνίας με την περιφερειακή αρχή.

«Η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφέρεια Ηπείρου, σε όλη τη μέχρι τώρα θητεία της, δεν σταμάτησε λεπτό να συναινεί στη δράση της περιφερειακής αρχής της ΝΔ. Η συμφωνία των δύο παρατάξεων είναι πολιτική συμφωνία η οποία εκφράζεται σε όλα τα κύρια ζητήματα ακυρώνοντας έμπρακτα όλους τους επαναστατικούς λεονταρισμούς των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ» αναφέρει η «Λαϊκή Συσπείρωση» (ΚΚΕ), με αφορμή τη χτεσινή συνέντευξη Τύπου του κ. Ζάψα και τις δηλώσεις του τελευταίου για συναίνεση σε τρία μείζονα ζητήματα μέχρι το καλοκαίρι.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ζάψας είπε: «Δεν θα περιμένουμε περισσότερο από το καλοκαίρι» προκειμένου να κατατεθούν εκ μέρους της περιφερειακής αρχής οι αναλυτικοί σχεδιασμοί για το τι μέλλει γενέσθαι με πάρκο υψηλής τεχνολογίας, πάρκο αγροτικής καινοτομίας και πρώην κλειστό ξιφασκίας.

Για την παράταξη του ΚΚΕ, τα περί πολιτικής συμφωνίας αναδεικνύονται και με τη δήλωση του κ. Ζάψα για τις αναθέσεις σε συγκεκριμένο δικηγόρο, για τις οποίες τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής έχουν κληθεί σε απολογία από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας.

«Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνοντας ότι υπερψήφισε τις απευθείας αναθέσεις μόνο για τα σημαντικά ζητήματα (δηλαδή 14-15!) αθωώνει εκ προοιμίου την περιφερειακή αρχή ενισχύοντας το επιχείρημά της ότι πρόκειται για ένα ‘πάρα πολύ καλό δικηγορικό γραφείο’ και ταυτόχρονα προσβάλλει όλους τους υπόλοιπους αυτοαπασχολούμενους δικηγόρους της περιοχής για τους οποίους ο κ. Ζάψας θεώρησε ότι μπορούν να αναλάβουν μόνο δευτερεύουσες υποθέσεις» αναφέρει.

Ο κ. Ζάψας ανέφερε ότι το «γραφείο της δικηγόρου Γεωργίας Τατάγια, στην οποία έγιναν οι περισσότερες αναθέσεις, είναι ένα πάρα πολύ καλό γραφείο, αλλά εμείς συμφωνήσαμε μόνο για συγκεκριμένες υποθέσεις».

Η Λαϊκή Συσπείρωση κλείνει λέγοντας: «Οι αυτοαπασχολούμενοι δικηγόροι της Ηπείρου να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Οι δικηγορικοί σύλλογοι πρέπει επιτέλους να πάρουν θέση».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back