Λυκ πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Κτηνίατροι για Ζίτσα: «Ο σεβασμός στα ζώα καλλιεργείται»

Εικόνα του άρθρου Κτηνίατροι για Ζίτσα: «Ο σεβασμός στα ζώα καλλιεργείται»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/09/2022, 14:05
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ο Πανελλήνιος  Κτηνιατρικός Σύλλογος παίρνει θέση για το περιστατικό κακοποίησης του γαϊδάρου στον Δήμο Ζίτσας, τώρα που ο «τηλεοπτικός θόρυβος κοπάζει», όπως σημειώνει στην ανακοίνωσή του.

Παραπέμπει στην εκδήλωση που είδε διοργανώσει το 2018, σε συνεργασία με το ΓΕΩΤΕΕ, όπου είχε ζητηθεί το θέμα της κακοποίησης ζώων και σημειώνει: «Εκτός του μεγάλου αριθμού των συναδέλφων κτηνιάτρων (δημόσιων- ιδιωτών) που παρακολούθησαν την ημερίδα, μας τίμησαν (από όσο θυμόμαστε) με την παρουσία τους ελάχιστοι αυτοδιοικητικοί ενώ μόνο δύο δημοτικοί σύμβουλοι του Δ. Ιωαννιτών έκαναν και παρέμβαση».

Αναφέρεται επίσης στον «αναπαλαιωμένο», όπως τον χαρακτηρίζει, νόμο για τα δικαιώματα των ζώων, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «διαλύει τις κτηνιατρικές υπηρεσίες (κομμάτι των υπηρεσιών φεύγει από το ΥΠ.Α.Α.Τ και πηγαίνει στο ΥΠ.ΕΣ.),  εστιάζει στο σκύλο, αγνοώντας σχεδόν τα άλλα ζώα, φαίνεται να ενδιαφέρεται μόνο για το ποιος θα διαχειρίζεται τα κονδύλια διαχείρισης των δημοτικών καταφυγίων και  επιδιώκει μόνο την τιμωρία χωρίς να προάγει την εκπαίδευση κ.α.».

Ο σύλλογος θεωρεί ότι τώρα διαφαίνονται οι συνέπειες του νόμου και τονίζει ότι ενημερώθηκε για το περιστατικό, από τους κτηνιάτρους που το χειρίστηκαν, «έχοντας εκ των προτέρων την βεβαιότητα πως οι συνάδελφοι (δημόσιοι λειτουργοί αλλά και ιδιώτες) θα είχαν πράξει σύμφωνα με την κτηνιατρική δεοντολογία και τις αρχές της επιστήμης».

Τονίζει ακόμα ότι τα μέλη του είναι «καθημερινά παρόντα στις μάχες για την διασφάλιση της υγείας και των δικαιωμάτων των ζώων, την ανάπτυξη της κτηνοτροφίας και την προστασία της δημόσιας υγείας αλλά επιλέγουν να απουσιάζουν από ‘τηλε- επιστημονικές διαλέξεις’ και ‘τηλε-‘δίκες».

Εν τέλει, καταλήγει ότι «η γνώση κατακτάται μέσα από σκληρή και μοναχική δουλειά, η προσφορά στο κοινωνικό σύνολο είναι μια σιωπηλή και συνεχής προσπάθεια και η αγάπη και ο σεβασμός προς τα ζώα όπως και προς το περιβάλλον και την κοινωνία δεν επιβάλλεται μόνο νομοθετικά αλλά καλλιεργείται ως παιδεία».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3