Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το κλειστό, η Αλεξανδρούπολη και ο… κουβάς

Εικόνα του άρθρου Το κλειστό, η Αλεξανδρούπολη και ο… κουβάς
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/05/2022, 12:42
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Οι Πολίτες για την Ανατροπή παρεμβαίνουν με ανακοίνωσή τους στο θέμα (ολογράφως: σίριαλ…) του κλειστού ξιφασκίας και ενδεικτικά αναφέρουν ότι «οι πολιτικές επιλογές Καχριμάνη-Ελισάφ-Γεωργιάδη-Αυγενάκη μας έχουν στείλει στον κουβά».

Διαβάστε επίσης: Εξηγήσεις και πάλι εξηγήσεις

Ανατρέχουν στην παραχώρηση του χώρου για κλειστό το 2019 στην περιοχή του Βοτανικού, που εξελίχθηκε σε ένα από τα σχέδια που εγκατέλειψε η δημοτική αρχή, παραχωρώντας εξ ολοκλήρου την πρωτοβουλία στην Περιφέρεια Ηπείρου και πιο συγκεκριμένα στον περιφερειάρχη, ο οποίος δρα με προσωπικό τρόπο για το θέμα.

«Σχεδιασμός, προγραμματισμός, δημόσια διαβούλευση, ορθολογισμός και σοβαρότης μηδέν στα του προκάτ κλειστού γυμναστηρίου» αναφέρει η δημοτική παράταξη και αντιπαραβάλει το παράδειγμα του Δήμου Αλεξανδρούπολης που είχε ενδιαφερθεί για το κλειστό από το 2015.

Τότε, η ΓΓΑ είχε απαντήσει ζητώντας να εξεταστεί η σχέση κόστους ενός νέου κλειστού με αυτό της επανασυναρμολόγησης, μεταφοράς και τοποθέτησης του γηπέδου και αν μπορούν να προκληθούν ζημιές που θα καταστήσουν τον εξοπλισμό μη λειτουργικό.

Τελικά, την 1η του περασμένου Φεβρουαρίου ο Δήμος Αλεξανδρούπολης υπέγραψε τη σύμβαση ανάθεσης και κατασκευής νέου κλειστού, με ποσό 3.626.276,68 €, πλέον ΦΠΑ που θα γίνει σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του Δήμου, έκτασης 45.689,19 τ.μ.

«Τρία χρόνια μετά το 2019 στο μηδέν για Νέο Σύγχρονο κλειστό Γυμναστήριο, στο μηδέν ΠΔΕ για τον αθλητισμό σε όλο τον δήμο μας, στο μηδέν και το έργο ενεργειακής αναβάθμισης του μοναδικού δημόσιου κολυμβητηρίου της πόλης, στο μηδέν οι αντικαταστάσεις led λαμπτήρων, στο μηδέν η κεντρική πλατεία, πόσο κουβά να αντέξει αυτή η πόλη».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back