ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη φωτιά στην Αλεξανδρούπολη

Εικόνα του άρθρου Μεγάλη φωτιά στην Αλεξανδρούπολη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/08/2023, 20:21
ΕΛΛΑΔΑ

Σε εξέλιξη  παραμένει η πυρκαγιά που ξέσπασε τα ξημερώματα σε δασική έκταση στην  περιοχή Μελία Αλεξανδρούπολης και κατευθύνεται νότια προς την Εγνατία  Οδό. Oι δυνάμεις που επιχειρούν ενισχύθηκαν ακόμη περισσότερο για την  κατάσβεση της πυρκαγιάς και πλέον, στο σημείο βρίσκονται 100 πυροσβέστες  με 31 υδροφόρα οχήματα και έξι ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος  συνδράμουν επτά αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Τρεις οικισμοί εκκενώνονται μετά από νέο μήνυμα του 112, λόγω της  πυρκαγιάς στην Αλεξανδρούπολη. Πρόκειται για τους οικισμούς Νίψα,  Αετοχώρι και Πεύκα. Συγκεκριμένα στο μήνυμα του 112 αναφέρεται: «Αν  βρίσκεται στις περιοχές, Νίψα, Αετοχώρι και Πεύκα, απομακρυνθείτε προς  Αλεξανδρούπολη. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας, ακολουθείτε τις  οδηγίες των Αρχών».

Νωρίτερα στη 13.00 εστάλη μήνυμα μέσω του 112 στους κατοίκους  τεσσάρων οικισμών που βρίσκονται στην περιοχή της πυρκαγιάς στην  Αλεξανδρούπολη, καλώντας τους να είναι σε ετοιμότητα. Πρόκειται για τα  χωριά Μελία, Νίψα, Πεύκα και Λουτρός.
Συγκεκριμένα το μήνυμα του 112 ανέφερε: «Δασική πυρκαγιά στις περιοχές  Μελία, Νίψα, Πεύκα, Λουτρός Αλεξανδρούπολη. Παραμείνετε σε ετοιμότητα  και ακολουθείστε τις οδηγίες των Αρχών».     

Κλειστό τμήμα της Εγνατίας Οδού Κήπων-Αλεξανδρούπολης

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ισχύουν στην Εγνατία Οδό Κήπων -  Αλεξανδρούπολης, λόγω της πυρκαγιάς που παραμένει σε εξέλιξη σε δασική  έκταση στην περιοχή Μελία Αλεξανδρούπολης, κοντά στην Πυλαία Φερών  Έβρου.
Η προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας αφορά το τμήμα από το ύψος του  κόμβου Αρδανίου έως το ύψος του κόμβου Βιομηχανικής Περιοχής (ΒΙ.ΠΕ.)  Αλεξανδρούπολης και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
Η κυκλοφορία των οχημάτων εκτρέπεται μέσω της Εθνικής Οδού Φερών -  Αλεξανδρούπολης, ενώ οι οδηγοί και οι πολίτες παρακαλούνται -για την  ασφάλειά τους, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να συμμορφώνονται με  τις υποδείξεις των αστυνομικών.

Νέο μήνυμα 112 στην Αλεξανδρούπολη- Εκκενώνονται άλλοι τέσσερις οικισμοί

Νέοο μήνυμα 112 για τη φωτιά που μαίνεται στην περιοχή Μελιά της  Αλεξανδρούπολης. Αυτή τη φορά η Πολιτική Προστασία κινητοποίησε τον  μηχανισμό και ενημέρωσε τους κατοίκους των οικισμών Λουτρός, Αγνάντια,  Αριστινό και Δωρικό και όσους κινούνται στην περιοχή "αν βρίσκεστε στις  περιοχές αυτές απομακρυνθείτε αμέσως προς Αλεξανδρούπολη".

Είχε προηγηθεί μήνυμα του 112 λίγο μετά το μεσημέρι προς τους  κατοίκους και όσους βρίσκονταν στους οικισμούς Νίψα, Αετοχώρι και Πεύκα  "να απομακρυνθούν προς Αλεξανδρούπολη".

Συνολικά οι κάτοικοι και οι επισκέπτες 7 οικισμών ενημερώθηκαν  με το σύστημα έγκαιρης ενημέρωσης να μετακινηθούν προς την  Αλεξανδρούπολη εξαιτίας των δασικών πυσρκαγιών που μαίνονται στην  περιοχή.

Πηγή: ΑΠΕ, φωτό αρχείου

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back