ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Καχριμάνης: «Δεν παραδίδω γιατί έγιναν ενέργειες στο πόδι»

Εικόνα του άρθρου Καχριμάνης: «Δεν παραδίδω γιατί έγιναν ενέργειες στο πόδι»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/09/2022, 18:01
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μπορεί ο νόμος και η επακόλουθη διαπιστωτική πράξη να ορίζουν ως διάδοχο της σύμβασης σύμπραξης με την εταιρία «Αειφορική Ηπείρου» για τη λειτουργία της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) στο Ελευθεροχώρι Δωδώνης τον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦοΔΣΑ) Ηπείρου, αλλά η Περιφέρεια Ηπείρου αρνείται να παραδώσει ό,τι περιουσιακό στοιχείο συνδέεται με τη ΜΕΑ.

Ο κ. Καχριμάνης αποφάσισε ότι «ο νόμος και η διαπιστωτική πράξη για τη μεταβίβαση της ΜΕΑ πάσχουν, γιατί έγινε κάτι επιπόλαιο και εν κρυπτώ και δεν μπορούν να υλοποιηθούν». Αυτό δήλωσε σήμερα στο περιθώριο συνέντευξης Τύπου για άσχετο θέμα, ως συνήθως.

Με τη στάση αυτή και πάλι τα πράγματα οδηγούνται σε έναν πολύ δύσκολο δρόμο. Ο περιφερειάρχης επικαλείται διάφορα νομικά ζητήματα για να μην παραδώσει στον ΦοΔΣΑ τα περιουσιακά στοιχεία που σχετίζονται με τη ΜΕΑ.

Υποστηρίζει δε ότι για να γίνει η παράδοση πρέπει να γίνει καταγγελία της σύμβασης με την «Αειφορική Ηπείρου»! «Από τις 21 Ιουλίου 2017 έχουμε παραδώσει, όπως προβλέπεται από τη σύμβαση, τη χρήση του στην εταιρεία που σήμερα το διαχειρίζεται. Δηλαδή μας ζητάνε να διώξουμε την εταιρία (να γίνει καταγγελία σύμβασης δηλαδή), να παραλάβουμε εμείς το εργοστάσιο και στη συνέχεια να το παραδώσουμε στον ΦοΔΣΑ. Δεν έχουν προβλεφθεί αυτά τα πράγματα. {…} Αναμένουμε να γίνουν σωστές νομικές ρυθμίσεις, αφού ληφθεί υπόψη η όλη πορεία του έργου από την κατασκευή μέχρι τότε που υπογράψαμε τη  σύμβαση και για το τι ανέλαβε ο καθένας» αναφέρει.

Όσον αφορά τα περιουσιακά στοιχεία, επισημαίνει ότι αυτά δεν μπορούν να παραδοθούν χωρίς αποζημίωση, επικαλούμενος το Σύνταγμα και τον κίνδυνο να κατηγορηθεί ως περιφερειάρχης για απιστία. «Αυτά γίνονται με σωστές νομοθετικές ρυθμίσεις και όχι με ενέργειες στο πόδι… Δεν θέλω να κρατήσω το εργοστάσιο και να έχω την ευθύνη του και άλλοι να ‘σφυρίζουν’ αδιάφορα», υπογράμμισε καταλήγοντας. Και επανέλαβε τα περί συσσωρευμένων οφειλών των Δήμων που έχουν φτάσει, όπως είπε, στα 5 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back