Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Κατανοώντας την επιληψία

Εικόνα του άρθρου Κατανοώντας την επιληψία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/05/2018, 00:05
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Από 18 έως 20 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί στα Γιάννενα, και συγκεκριμένα στο ξενοδοχείο Grand Serai, το 1ο πανελλήνιο συνέδριο επιληψίας από τον Πανελλήνιο Επιστημονικό Σύλλογο κατά της Επιληψίας.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που δόθηκε σήμερα, για την επιστημονική αυτή εκδήλωση, με παράλληλες εκδηλώσεις κοινωνικού χαρακτήρα, μίλησαν ο παιδονευρολόγος και τ. συντονιστής διευθυντής Νευρολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» Αθανάσιος Κοβανης και η νευρολόγος, επιμελήτρια Α’ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων Σοφία Μαρκούλα.

Όπως επισήμανε ο κ. Κοβάνης, η επιληψία αποτελεί μια εγκεφαλική διαταραχή που αντιμετωπίζεται επιτυχώς περίπου στο 70% των περιπτώσεων. Το υπόλοιπο 30% των πασχόντων, ζει με το στίγμα.

«Γι’ αυτό μέσα από τις προσπάθειές μας, επιδιώκουμε να συμβάλλουμε ενεργά στην αναβάθμιση της γνώσης για την επιληψία, με στόχο να βγουν αυτά τα άτομα, από το σκότος στο φως» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για τις νέες θεραπευτικές δυνατότητες για την αντιμετώπιση της επιληψίας, προέκρινε ως σπουδαιότερη την εμπειρία του γιατρού. Σωστή διάγνωση, σωστή επιλογή φαρμάκου και χορήγηση σωστής δόσης, είναι το σημαντικότερο τρίπτυχο.

Από την πλευρά της, η κ. Μαρκούλα, υπογράμμισε ότι στα στρογγυλά τραπέζια του 12ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Επιληψίας, θα τεθούν επί τάπητος θέματα όπως η χειρουργική θεραπεία της επιληψίας σε εξειδικευμένες περιπτώσεις και η χρήση της φαρμακευτικής κάνναβης, για την οποία γίνεται πολύς λόγος.

Αναφορικά με αυτό το ζήτημα, σύμφωνα με τον κ. Κοβάνη, οι επιστήμονες θα πρέπει να βασίζονται στις επιστημονικές μελέτες. 

Η ιστοσελίδα του συνεδρίου: www.epilepsycongress.gr.



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back