Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Στα Γιάννενα το πανελλήνιο συνέδριο επιληψίας

Εικόνα του άρθρου Στα Γιάννενα το πανελλήνιο συνέδριο επιληψίας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/05/2018, 22:22
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Από 18 έως 20 Μαΐου, τα Γιάννενα θα φιλοξενήσουν το 12ο πανελλήνιο συνέδριο επιληψίας. Το συνέδριο θα επιδιώξει να συμβάλλει ενεργά στην αναβάθμιση της γνώσης για την επιληψία, αλλά και στην προαγωγή των δικαιωμάτων των ανθρώπων μεεπιληψία. Όπως σημειώνεται και σε σχετική ανακοίνωση, η επιληψία δεν είναι ασθένεια, αλλά μια εγκεφαλική διαταραχή που αντιμετωπίζεται επιτυχώς περίπου στο 80% των περιπτώσεων. Παρ' όλα αυτά, αποτελεί ένα σημαντικό κοινωνικό πρόβλημα υγείας. 

Στο συνέδριο που θα γίνει στο ξενοδοχείο Grand Serai, με την τελετή έναρξης να έχει οριστεί για τις 18 Μαΐου, στις 20:30, έλληνες και ξένοι επιστήμονες από τον ευρύτερο χώρο της νευρολογίας, θα μεταφέρουν τις γνώσεις και την εμπειρία τους μέσα από διαλέξεις, ποικιλόμορφα στρογγυλά τραπέζια, αντιπαραθέσεις και παρουσιάσεις περιστατικών, δίνοντας έναυσμα για δημιουργικό διάλογο σε επίκαιρα θέματα.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου θα γίνουν και κοινωνικές δράσεις, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Ένωσης κατά της Επιληψίας, του συλλόγου ατόμων με επιληψία.

Στις 16 Μαΐου, στις 19:30, στην αίθουσα «Αρχ. Σπυρίδωνος» της πρώην Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας, θα ανέβει η θεατρική παράσταση «Κρίση είναι, θα περάσει», με ελεύθερη είσοδο. 

Στις 20 Μαΐου, ο Επιστημονικός Σύλλογος κατά της Επιληψίας θα «συμμετάσχει» στη διοργάνωση «Run Creece Ιωάννινα» με σύνθημα «Τρέχουμε για την Επιληψία».

Κατά τις ημέρες του συνεδρίου, σε ειδικό χώρο του ξενοδοχείου Grand Serai, οι φοιτητές της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων θα παρουσιάσουν έργα τους με θέμα την επιληψία. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην ιστοσελίδα του συνεδρίου www.epilepsycongress.gr

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back