Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Καταγγελίες για αμμοληψίες στο Ζωτικό

Εικόνα του άρθρου Καταγγελίες για αμμοληψίες στο Ζωτικό
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/01/2023, 17:20
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Άλλη μια υπόθεση περιβαλλοντικών παραβάσεων εκτυλίσσεται στην περιοχή του Ζωτικού εξελίσσεται, με δικογραφία που σχημάτισε το αστυνομικό τμήμα Τύριας. Ο Σπύρος Ριζόπουλος, ο οποίος κατήγγειλε τη συγκεκριμένη (και όχι πρώτη, δυστυχώς) περίπτωση, τόνισε ότι έστειλε επιστολή στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα, καθώς και στον υφυπουργό, Γιώργο Αμυρά, ζητώντας την παρέμβασή τους και τον έλεγχο από τα όργανα του υπουργείου.

Διαβάστε ακόμα: Εισαγγελική παρέμβαση για τον Λούρο

Παρέθεσε στοιχεία της αυτοψίας της Κτηματικής Υπηρεσίας, που αναφέρουν ότι έχει γίνει αμμοληψία και εκσκαφή έως και 4 μέτρα βάθος, καθώς και ότι η αμμοληψία «διενεργείται χωρίς άδεια αφού μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καμία αίτηση στην Υπηρεσία μας μια έκδοση άδειας αμμοληψίας για τη συγκεκριμένη περιοχή, ενώ λόγω του όγκου της, εγκυμονεί κινδύνους για το περιβάλλον», σύμφωνα με την αστυνομία.

Επίσης, το Δασαρχείο αναφέρει ότι διαπίστωσε παράνομες παρεμβάσεις σε δασική έκταση.


Αντιπαρέβαλε δε τη γνώμη του τμήματος Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας της Π.Ε Ιωαννίνων, ότι δηλαδή «...στη συγκεκριμένη περιοχή έχουν πραγματοποιηθεί εργασίες καθαρισμού των παραποτάμιων ρεμάτων από φερτά υλικά και τις προσχώσεις μετά από μελέτη της Δ/νσης Τεχνικών Έργων Περ. Ηπείρου...».

Ο κ. Ριζόπουλος είπε ότι «καθαρισμός που φτάνει μέχρι 4 μέτρα, είναι λεηλασία, δεν είναι καθαρισμός» και αναφέρθηκε στην αντίστοιχη περίπτωση του Λούρου, που βαραίνει επίσης την Περιφέρεια Ηπείρου.

«Δυστυχώς όπως φαίνεται, δεν είναι ο ποταμός Λούρος το μοναδικό "θύμα" στην Ήπειρο, από την αγνόηση των προδιαγραφών που επιτάσσει ο νόμος και οι κανονιστικές πράξεις για την προστασία του περιβάλλοντος. Η λεηλασία των ποταμών έχει γίνει σπορ στην Ήπειρο και πρέπει να σταματήσει», κατέληξε.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back