Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Και ολίγη κριτική στην κυβέρνηση

Εικόνα του άρθρου Και ολίγη κριτική στην κυβέρνηση
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/10/2021, 03:05
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στο πρώτο (σχεδόν) δια ζώσης δημοτικό συμβούλιο, μετά από ένα χρόνο και κάτι, ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ  βρήκε την ευκαιρία, για πρώτη φορά σε αυτό το βαθμό, να κάνει κριτική στην κυβέρνηση.

Η γενικά φίλια προς την κυβερνητική πολιτική δημοτική αρχή, φάνηκε δυσαρεστημένη από τις καθυστερήσεις στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» για τα έργα των Δήμων. Είναι το πρόγραμμα που αντικατέστησε το αντίστοιχο της προηγούμενης κυβέρνησης (τον ΦιλοΔημο ΙΙ), χωρίς ωστόσο να επέλθουν οι μεγάλες αλλαγές που ευαγγελίστηκε ο πρώην υπουργός Εσωτερικών, νυν ΠροΠο, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Στις υποσχέσεις του όμως ανέτρεξε ο κ. Ελισάφ, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι υπάρχουν καθυστερήσεις και ότι «άλλα μας υποσχέθηκε η προηγούμενη ηγεσία» του υπουργείου.

Η επικεφαλής της παράταξης «Ιωάννινα_2023» Τατιάνα Καλογιάννη, κάλεσε το δήμαρχο να επισπεύσει  τις διαδικασίες, τόσο για το «Αντώνης Τρίτσης», όσο και για το ταμείο ανάκαμψης. «Να ξαναβρεθείτε με τον κ. Πέτσα και να προτεραιοποιήσετε τα έργα» παρακίνησε το δήμαρχο η κα Καλογιάννη.

Αμφισβήτησε αυτό που ανακοίνωσε ο δήμαρχος, ότι τα Γιάννενα θα είναι μια από τις 16 πόλεις που θα λάβουν 3,3 εκατ. ευρώ για τον ψηφιακό μετασχηματισμό.  Είπε δηλαδή ότι «δικαίωμα» στις «Έξυπνες πόλεις» θα έχουν όλοι οι Δήμοι, μεγάλοι και μικροί, με συνολικό κονδύλι 300 εκατ. ευρώ. Αυτές τις ανακοινώσεις αναμένεται να κάνει ο υπουργός Κυριάκος Πιερρακάκης στο συνέδριο της ΚΕΔΕ που αναμένεται με ενδιαφέρον, από την Πέμπτη. Ανάμεσα στα έργα, που για τους Δήμους άνω των 100.000 κατοίκων θα χρηματοδοτηθούν από το ταμείο ανάκαμψης, είναι και υπηρεσίες ψηφιακής αναζήτησης πάρκινγκ. Στα Γιάννενα αναπτύχθηκε σύστημα και εφαρμογή, στη συνέχεια εγκαταλείφθηκε και πρόσφατα, ανέκαμψε το ενδιαφέρον γι αυτό.

Για το Ταμείο Ανάκαμψης όμως έκανε νύξη και ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Θωμάς Μπέγκας. Επικαλέστηκε πληροφορίες για αποκλεισμό των ΟΤΑ από το ταμείο και κάλεσε τη δημοτική αρχή να παρέμβει σχετικά, στο συνέδριο της ΚΕΔΕ.

 

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back