Λυκ πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Και η ΠΟΕ-ΟΤΑ υπέρ μουσικών της Φιλαρμονικής Ιωαννίνων

Εικόνα του άρθρου Και η ΠΟΕ-ΟΤΑ υπέρ μουσικών της Φιλαρμονικής Ιωαννίνων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/11/2022, 16:23
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το κλίμα στο Πνευματικό Κέντρο Ιωαννίνων παραμένει τεταμένο, παρά τις προσπάθειες της δημοτικής αρχής να «μινιμάρει» τις αντιδράσεις σε «ένα-δύο άτομα».

Σύμφωνα με το σύλλογο Εργαζόμενων στους ΟΤΑ Ιωαννίνων, για δεύτερη μέρα η συμμετοχή στην αποχή ήταν καθολική. Οι εργαζόμενοι-ες ζητούν μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου, σύναψη τουλάχιστον 9μηνων συμβάσεων, αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, τήρηση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας καθώς και την αποτίμηση σε χρήμα των Μέσων Ατομικής Προστασίας παρελθόντων ετών που δεν χορηγήθηκαν, καθώς και την επιστροφή των μουσικών που «κόπηκαν» φέτος.

Ο σύλλογος καταγγέλλει ότι το σωματείο ζήτησε εγγράφως από τη διοίκηση του ΠΚΔΙ να παραστεί για συζητήσεις, αλλά το αίτημα δεν ικανοποιήθηκε.

«Η κίνηση αυτή, προσβάλει το σύνολο των εργαζόμενων στους Δήμους, όχι μόνο τους συναδέλφους της Φιλαρμονικής που περίμεναν μάταια. Ταυτόχρονα όμως σηματοδοτεί και την ανάλγητη στάση της δημοτικής αρχής απέναντι στους εργαζόμενους στον πολιτισμό. Οι ίδιοι που δεν θυσιάζουν ούτε μια ώρα της ημέρας για να ακούσουν τα προβλήματα των εργαζομένων, ζητάνε απ τους μουσικούς να εργάζονται όχι για το μισθό τους αλλά για το μεράκι τους όπως ανέφερε ο δήμαρχος στην τοποθέτησή του στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο», τονίζει, μεταξύ άλλων.

Στο μεταξύ, τις κινητοποιήσεις στη Φιλαρμονική στηρίζει και η ΠΟΕ-ΟΤΑ, οπότε το γεγονός παίρνει πλέον έκταση και εκτός Ιωαννίνων. 

Με ανακοινωσή της, η ομοσπονδία στηρίζει τα αιτήματα των εργαζόμενων και του συλλόγου και καλεί τη δημοτική αρχή Ιωαννίνων «να σταματήσει να υπονομεύει και να απαξιώνει υπηρεσίες και τομείς του Δήμου, πόσο μάλλον όταν αυτοί συνδέονται με τον πολιτισμό μιας ιστορικής πόλης όπως τα Ιωάννινα και να σκύψει πάνω από τα προβλήματα των εργαζόμενων αντί να κόπτεται διαρκώς για τα συμφέροντα των ιδιωτών».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back