Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Και η «Λαϊκή Συσπείρωση» του Δήμου κατά των... led

Εικόνα του άρθρου Και η «Λαϊκή Συσπείρωση» του Δήμου κατά των... led
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/08/2022, 01:25
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Το έργο θα είναι εξαιρετικά χρήσιμο για τον Δήμο ο οποίος δεν θα δαπανήσει χρήματα και παράλληλα θα υπάρξει εξοικονόμηση ενέργειας»: Την πάγια θέση του επανέλαβε σήμερα σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ για το έργο της αντικατάστασης του οδοφωτισμού με led, χωρίς να συμμερίζεται προβληματισμούς και ενστάσεις.

Διαβάστε: Τα led των 19 εκατ. ευρώ και της έκπτωσης του 1%

Ένα έργο κόστους 19 εκατ. ευρώ που θα γίνει από την ένωση εταιριών TERNA-Fotagonled. Η ένωση εταιριών έδωσε έκπτωση μόλις 1%, με την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου να εγκρίνει το σχετικό πρακτικό της επιτροπής διαγωνισμού και να προχωρά στην ανάδειξή της ως αναδόχου.

Μετά τη «Λαϊκή Συσπείρωση» της Περιφέρειας Ηπείρου, και η «Λαϊκή Συσπείρωση» του Δήμου Ιωαννιτών έρχεται να καταγγείλει την έκπτωση 1%. «Με αυτή την έκπτωση, η ΤΕΡΝΑ θα πάρει 15,320 εκ. από τα ανταποδοτικά τα επόμενα 12 χρόνια και ο Δήμος -αν η τιμή του ρεύματος παραμείνει σταθερή στα επίπεδα του 2020- θα πληρώσει 21 εκατομμύρια συνολικά για τα led και το ρεύμα τα επόμενα 12 χρόνια. Όμως η τιμή του ρεύματος έχει ήδη εκτοξευθεί και ο Δήμος θα μείνει με το χρέος των 15 εκ. στην ΤΕΡΝΑ για την αλλαγή του λαμπών, στο οποίο θα προστίθενται οι φουσκωμένοι λογαριασμοί ρεύματος για να επιβαρύνουν τα ανταποδοτικά τέλη» αναφέρει σε ανακοίνωσή της.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» στον Δήμο Ιωαννιτών απαιτεί να μη υπογραφεί η σύμβαση για την ενεργειακή αναβάθμιση του οδοφωτισμού.

Μέχρι στιγμής, δεν έχουν υπάρξει αντιδράσεις από άλλες παρατάξεις.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back