Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Καθηγητές ωδείου: «Δεν θέλετε να παραδεχτείτε την πικρή αλήθεια»

Εικόνα του άρθρου Καθηγητές ωδείου: «Δεν θέλετε να παραδεχτείτε την πικρή αλήθεια»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/10/2022, 15:29
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

H συλλήβδην απαξίωση αιτημάτων και κριτικής γύρω από το Πνευματικό Κέντρο, από τον δήμαρχο Μωυσή Ελισάφ στο δημοτικό συμβούλιο, προκάλεσε άλλη μια αντίδραση από τον Σύλλογο Καθηγητών του Δημοτικού Ωδείου Ιωαννίνων.

Ο σύλλογος, ο οποίος επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι οι αποφάσεις του είναι ομόφωνες, σε γενικές συνελεύσεις με μεγάλη απαρτία και διαμαρτύρεται για τις δημαρχιακές ατάκες περί «ολιγάριθμων» και «εχόντων απόσταση» από τον πολιτισμό. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο δήμαρχος εκφράζεται έτσι για εργαζόμενους-ες…

«Σας πληροφορούμε λοιπόν πως όλες οι ενέργειες που έχουμε κάνει αλλά και οι επιστολές που έχουμε στείλει, αποφασίστηκαν στις έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις που πραγματοποιήσαμε, με καθολική μάλιστα απαρτία και ομοφωνία. Αν τα λεγόμενά σας βοηθούν να δικαιολογήσετε την όλη κατάσταση που ισχύει στο Πνευματικό Κέντρο, λυπούμαστε αλλά δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και ίσως η ενημέρωση που έχετε είναι εσφαλμένη» αναφέρει ο σύλλογος και εκφράζει και μια απογοήτευση:

«Όλοι πίστεψαν ότι μόνο εσείς κ. δήμαρχε θα αποδεικνύατε την αγάπη σας προς τον πολιτισμό, ενισχύοντας τους εργάτες της τέχνης, εφόσον μάλιστα η επιλογή σας στο πρόσωπο της κ. Ακονίδου για τη θέση που εσείς ο ίδιος κατείχατε στο παρελθόν, είναι όπως δείχνει μέχρι τώρα, άριστη, γεγονός που μας κάνει να θεωρούμε δεδομένη την εξέλιξη όλων των πολιτιστικών δομών αλλά και την ανάδειξη του Πνευματικού Κέντρο σε φωτεινό φάρο στον σκοταδισμό του πολιτισμού στην επαρχία».

Η εκτίμηση περί «σκοταδισμό του πολιτισμού στην επαρχία» είναι κάπως… τραβηγμένη, από πλευράς συλλόγου, ο οποίος λίγο μετά αναφέρει ότι η εκτίμηση, οι προσπάθειες που έγιναν κατά την πανδημία και η συνεργασία με τη διοίκηση «δεν σημαίνει πως πρέπει να δεχόμαστε τα πάντα και πως δε θα αντιδράσουμε στις τελευταίες αποφάσεις της διοίκησης του Πνευματικού Κέντρου, που ξεκάθαρα αποσκοπούν στην απαξίωση των δομών του. Και μάλιστα η αντίδρασή μας γίνεται πιο έντονη και σφοδρή, γιατί αισθανόμαστε ακόμη πιο αδικημένοι όταν έχουμε απέναντι εσάς, που με τη μέχρι τώρα πορεία σας ως πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου, έχετε αποδείξει το αντίθετο!».

Ακόμα, ο σύλλογος διαμαρτύρεται λέγοντας ότι «ο χαρακτηρισμός ότι είμαστε ‘πιόνια της αντιπολίτευσης’ δε τιμά πρώτα από όλα εσάς και αποδεδειγμένα δεν ισχύει. Αν πάλι αυτό είναι μια δικαιολογία έτσι ώστε ο ίδιος να ξεγελάσετε τον εαυτό σας ότι δεν συμβαίνουν όλα αυτά στο Πνευματικό Κέντρο, λυπούμαστε αλλά δεν θέλετε να παραδεχθείτε την πικρή αλήθεια».

Τέλος, ζητούν από την κα Ακονίδου να δώσει τις εισηγήσεις των διευθυντών «από τις οποίες προκύπτει ότι η μείωση των θέσεων θα εξοικονομήσει πόρους για το Πνευματικό Κέντρο», λέγοντας ότι δεν το έχει κάνει εδώ και ένα μήνα που υπάρχουν οι αιτήσεις. Την καλεί επίσης «να ανακαλέσετε αυτά που είπατε στο Δημοτικό Συμβούλιο, και να παραδώσετε στο προεδρείο του συλλόγου μας τις εισηγήσεις των διευθυντών, όπως σας το ζητήσαμε από την πρώτη μας κιόλας επιστολή».

Ο σύλλογος κλείνει λέγοντας ότι θα «επανέλθει σύντομα με νέα ανακοίνωση συμπαράστασης στους συναδέλφους μουσικούς της Συμφωνικής Ορχήστρας και της Φιλαρμονικής, για την απαράδεκτη και αναιτιολόγητη μείωση προσωπικού».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back