πλαισιο πισω Λυκ πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Κάθε Αύγουστο, και μια υπόσχεση για το τελωνείο Δρυμάδων

Εικόνα του άρθρου Κάθε Αύγουστο, και μια υπόσχεση για το τελωνείο Δρυμάδων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/08/2024, 21:56
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Για έναν ακόμη Αύγουστο, ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης επαναφέρει το ζήτημα της (επανα)λειτουργίας του τελωνείου Δρυμάδων.

Ενώπιον των παρευρισκόμενων από Πωγώνι και από χωριά της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία στο 3ο πανπωγωνησιακό αντάμωμα στο Χλωμό, ο κ. Καχριμάνης ανέφερε ότι σε νέα επικοινωνία που είχε με την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών διαπίστωσε εκ νέου τη θετική αντιμετώπιση του αιτήματος για άνοιγμα του μεθοριακού σταθμού. «Νομίζω πως το αποτέλεσμα θα είναι θετικό, έστω για να λειτουργεί τα σαββατοκύριακα ώστε να εξυπηρετείται το κοινό» σημείωσε.

Πέρσι είχε κάνει ανακοίνωση περί «ειλημμένης απόφασης της κυβέρνησης για λειτουργία τελωνείου στους Δρυμάδες, μετά από τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Θ. Λιβάνιο (σ.σ. ο οποίος πια είναι υπουργός Εσωτερικών)» και είχε υπενθυμίσει μεταξύ άλλων ότι «είναι το μόνο μέρος που έχει Έλληνες από τη μια πλευρά και Έλληνες από την άλλη». 

Υπενθυμίζεται ότι τον Αύγουστο του 2023 η αναφορά του κ. Καχριμάνη περί λειτουργίας του τελωνείου Δρυμάδων είχε προκαλέσει παρέμβαση από τον συνδικαλιστικό φορέα των τελωνειακών υπαλλήλων, με τον πρόεδρο της 7ης Ένωσης Τελωνειακών Υπαλλήλων Πέτρο Λυκίδη να δηλώνει ότι καταρχάς δεν χρειάζεται και τρίτο τελωνείο μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας και ότι η ίδρυση ενός νέου τελωνείου απαιτεί και έγκριση από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το τελωνείο Δρυμάδων είχε καταργηθεί το 2012 με Προεδρικό Διάταγμα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
dodoni back Ντοτη3