ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Και δέσμευση για λειτουργία του τελωνείου Δρυμάδων

Εικόνα του άρθρου Και δέσμευση για λειτουργία του τελωνείου Δρυμάδων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/08/2023, 14:18
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Τη λειτουργία του τελωνειακού σταθμού στους Δρυμάδες Πωγωνίου ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης στο 2ο πανπωγωνισιακό αντάμωμα που έγινε το Σάββατο, στη Σιταριά σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Πωγωνίου.

Το αντάμωμα διοργάνωσαν οι Δήμοι Πωγωνίου και Δρόπολης-Πωγωνίου (από την Αλβανία), η Ομοσπονδία Αδελφοτήτων και Ενώσεων Επαρχίας Πωγωνίου, ο Πολιτιστικός-Εξωραϊστικός Σύλλογο Σιταριάς και η Εκκλησιαστική Επιτροπή Ι.Ν. Σιταριάς.

Τα περί λειτουργίας τελωνείου στους Δρυμάδες πάνε τουλάχιστον 20 χρόνια. Ωστόσο, ποτέ δεν έγινε εφικτή η πλήρης λειτουργία ενός τελωνειακού σταθμού, καθώς απαιτούνται και σύγχρονες υποδομές λόγω συνθήκες Σένγκεν. Μάλιστα, στο παρελθόν, «επενδύθηκαν» πολλά εκατομμύρια ευρώ για τη βελτίωση του οδικού άξονα που οδηγεί στους Δρυμάδες.

Ο κ. Καχριμάνης μίλησε και για ειλημμένη απόφαση της κυβέρνησης, μετά από τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Θ. Λιβάνιο. Είπε επίσης ότι η Περιφέρεια Ηπείρου προτίθεται να αναλάβει την εκπόνηση της μελέτης για τη βελτίωση των δρόμων στα χωριά του Πωγωνίου επί αλβανικού εδάφους.

Με τη λειτουργία του τελωνείου, υπαρχει η προσδοκία της καλύτερης εξυπηρέτησης των δύο πλευρών, δεδομένο ότι η μετάβαση μέσω Κακαβιάς απαιτεί πολύ χρόνο.

Στο αντάμωμα, παρούσα ήταν και η υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, βουλευτής Ιωαννίνων Μαρία Κεφάλα η οποία είπε ότι «η πολιτεία είναι στο πλευρό του Πωγωνίου κι έχει τη διάθεση να στηρίξει την περιοχή» ενώ έκανε λόγο για ένα «αντάμωμα ψυχής».

Παρών ήταν και ο επικεφαλής της παράταξης «Ορίζοντες Ηπείρου» Σπύρος Ριζόπουλος, ο οποίος σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «έτυχε θερμής υποδοχής από τους παρευρισκόμενους, καθώς είναι και τα μέρη καταγωγής του».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back